Red for you: ve znamení kreativity, aplikací a spolupráce

PRAHA, 17. února 2012 – Dne 14. února 2012 uspořádala společnost Remarque studio a.s. ve spolupráci se společností Canon CZ s.r.o. den otevřených dveří s názvem Red for you. Více jak šedesátka registrovaných zájemců tak nakoukla do kuchyně výroby reklamy a tiskové produkce v rámci celého výrobního procesu. Od kreativního návrhu, výroby tiskových podkladů včetně fotografií přes tisk až po oblast postpressu či finální aplikace u zákazníka.

Tiskové technologie
Zákazníkům společnosti Remarque studio a. s. byly představeny nejmodernější technologie z oblasti velkoplošného a malonákladového digitálního tisku, kde zaujalo především nové tiskové řešení Canon imagePRESS C6010 nabízející vysokou tiskovou kvalitu a stabilitu ve spojení s produktivitou nutnou pro krátké termíny realizace zakázky.

Samotnou kvalitu dokládá i certifikát o shodě s tiskovou referencí FOGRA 39L podle normy ISO 12647-7:2007, který vydává nezávislá společnost GRAFIE CZ. Tento certifikát v rámci prezentace předal Petr Jetel, Product Business Developer Prof. Print Canon CZ s.r.o., Bohumilu Rulfovi, majiteli společnosti Remarque studio a. s.
Právě vysoká kvalita a stabilita tisku stojí za rozhodnutím pana Bohumila Rulfa pro investici do tiskových řešení Canon, se kterými má zkušenosti již od roku 2001. Mezi zajímavosti patří první instalace tiskového stroje Canon imagePRESS C1 ve východní Evropě. S rostoucími nároky na produktivitu byla provedena investice v roce 2008 do vysoce produkčního stroje Canon imagePRESS C6000. Ten byl v letošním roce nahrazen novým modelem. Všechna řešení řady imagePRESS získala výše zmiňovaný certifikát pro shodu s ofsetovým tiskem.

Kreativita tvorby
Součástí akce Red for you byly i odborné prezentace. Důraz byl kladen na kreativitu ze strany designérů a samotných zadavatelů. O své zkušenosti se podělil i nezávislý odborný konzultant Mark Kebell z Velké Británie, který v oblasti kreativní tvorby pracuje od roku 1988. Mark Kebell poukázal na trendy v oblasti přípravy dat až po samotnou realizaci v rámci digitálního tisku. V první části jeho programu tak byl představen inspirující výběr prestižních mezinárodních londýnských agentur. V druhé pak byl prezentován výběr jeho realizovaných zakázek z oblasti direkt mailu, plakátů, brožur, katalogu, obalů aj. V rámci těchto prezentací je jasné, že i velcí klienti se naučili pracovat s možnostmi digitálního produkčního tisku.

Aplikace všude kolem
Právě společnost Remarque studio a. s. je spojována s originální tvorbou, kterou zajišťuje její grafické oddělení. O originalitě aplikací se přesvědčili i samotní návštěvníci, kteří v interiéru společnosti zhlédli aplikace v praxi. Na míru realizované interiérové dekorace, obrazy, stoly, ale i ukázky z tvorby pro široké spektrum klientů. Lze stoprocentně říci, že tyto ukázky byly do kvality i do samotného provedení konkurenceschopné ukázkám toho nejlepšího prezentovaného Markem Kebellem. Navíc počet nových produktů a aplikací ve společnosti Remarque studio
a. s. každoročně roste. Lze se tak vždy těšit na něco inspirujícího.

Vzájemná podpora
Akce Red for you je jen jedna z mnoha společných aktivit společností Remarque studio a. s. a Canon CZ. V rámci servisní smlouvy garantuje dodavatel řešení bezchybný provoz tiskového stroje ve shodě s normou ISO12647-7:2007 po celou dobu jeho životnosti. V rámci společných aktivit je tento stroj využíván jako demo stroj, neboť zájemci o tiskový stroj mohou vidět provoz stroje mimo klasický showroom a při realizaci reálných tiskových zakázek. Tato spolupráce je prohloubena odbornými konzultacemi a společnými projekty, mezi které například patřila realizace zakázek v rámci veletrhu EmbaxPrint v roce 2009.

Digitální fotografie
Součástí prezentace bylo i představení novinek z oblasti digitálních fotoaparátů značky Canon. Pavel Šerý prezentoval klíčové inovace nové profesionálního DSLR fotoaparátu Canon EOS 1D mark X a představil nové objektivy řady EF a EF-S.