Canon a Tech Data prohlubují spolupráci na českém trhu

PRAHA, 21. března 2012 – Společnost Canon CZ, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, a největší evropský broadline distributor společnost Tech Data se dohodly na prohloubení a rozšíření obchodní spolupráce jak na panevropské úrovni, tak i na českém trhu.

Tech Data rozšíří stávající nabídku produktů značky Canon nově také o špičkové velkoformátové tiskárny iPF510, 605, 610 a 710 a profesionální dokumentové skenery DR-C125, DR-2020U a P-215. Doposud společnost nabízela produkty foto, video, inkoustové tiskárny/multifunkce, laserové tiskárny a multifunkce, skenery a kalkulačky. Produktovým manažerem pro Canon produkty zůstává i nadále Martin Chudoba.

„Atraktivní produktové portfolio společnosti Canon dnes už není pouze záležitostí foto/video techniky a inkoustové technologie PIXMA, výrazným způsobem se posouvá kupředu také oblast laserových tiskáren, multifunkcí, plotrů a dokumentových skenerů. Právě tato oblast je již tradičně naši silnou stránkou, kde máme co nabídnout jak našim partnerům, tak i společnosti Canon v rámci rozšiřovaní jejich aktivit. Rozvinutá segmentace a přístup k partnerům, orientace na služby zákazníkům a široká dostupnost produktů jsou výbornými předpoklady pro očekávané pozitivní výsledky pramenící z prohloubení spolupráce,” říká Petr Pavlíček, ředitel Tech Data Distribution.

“Silné postavení společnosti Tech Data v segmentu SMB prodejců se logicky kloubí s naším záměrem rozšiřování produktového portfolia v oblasti laserových technologií, dokumentových skenerů a velkoformátových tiskáren. Věřím, že propracované služby, procesy a podpora partnerů od společnosti Tech Data přispějí k rozšíření skupiny uživatelů Canon produktů a prodejcům pomohou dosáhnout úspěšných obchodních výsledků,” – říká Michal Petro, ředitel partnerského a distribučního prodeje Canon CZ & SK.

Zástupci obou společností se shodli, že pro rok 2012 bude klíčové zaměřit se na cílené nabídky do odpovídajících segmentů prodejců, rozšířit podporu a aktivity pro prodejce dokumentových skenerů, plotrů a laserových technologií a dále doplnění o programy typu: Demo, Touch & Try, Canon Partner Program, Bonus System, Tréninkový program znalostí a dovedností či spolupráce na projektech a tendrech.

i-SENSYS LBP6680x Obrázky
i-SENSYS LBP6670dn Obrázky