Na veletrhu ISE 2015 nabídne Canon spolu s AV Stumpfl opravdu nevšední projekční zážitek

PRAHA, 9. února 2015 – Canon Europe, spolu se společností AV Stumpfl, předvede na veletrhu Integrated Systems Europe 2015 (ISE) výjimečné použití svých projektorů řady XEED.

ISE_Canon_Colour_Realism_setup_hd.png

Přednosti technologie těchto projektorů, bude Canon prezentovat na svém stánku, který rozdělí na zónu barev. Půjde o 180° panoramatickou projekční kabinu, kterou navrhla společnost AV Stumpfl a osadila ji projektory Canon XEED WUX400ST. Základem instalace je zakřivené eliptické projekční plátno AV Stumpfl, které svým tvarem vyhovuje perifernímu vidění lidského oka. Výsledkem použití těchto technologií je pohlcující panoramatická projekce o velikosti přibližně 11 x 2 metru. Prostorový zážitek ještě více umocní využití podlahy, na kterou budou čtyři další projektory Canon XEED WUX400ST promítat z krátké projekční vzdálenosti obraz o výsledných rozměrech cca 6 x 4 metry.

Tento typ instalace je možný díky jedinečné technologii objektivů společnosti Canon, která umožňuje projekční poměr 0.57:1. Výsledkem je velký obraz z krátké projekční vzdálenosti, který se může pochlubit minimálním zkreslením i optimálními barvami a kontrastem. Absence zkreslení na okrajích promítaného obrazu usnadňuje spojení několika projekcí tak, aby celkový obraz s rozlišením zhruba 7 200 x 1 200 pixelů neobsahoval viditelné přechody.

Každý z osmi projektorů Canon bude v nativním rozlišení WUXGA promítat speciálně natočené záběry z rakouského pivovaru Stiegl, které zpracovala společnost AV Stumpfl. Technologie značky Canon tak ve spolupráci s dvojicí mediálních serverů Wings Engine Stage Quad zpřístupní návštěvníkům jedinečný vizuální zážitek bez přechodů v obraze.

„Veletrh ISE pro nás představuje příležitost, jak ukázat zákazníkům, co vše je pomocí technologií značky Canon možné,“ říká Andreas Herrnböck, European Business Development Manager, společnosti Canon Europe. „S našimi instalačními partnery velmi úzce spolupracujeme na tom, abychom firemním zákazníkům zpřístupnili vizuálně poutavá řešení. Od prostých prezentačních řešení v kancelářích až po dechberoucí instalace v muzeích. V našich projektorech využíváme jedinečnou kvalitu objektivů značky Canon a dláždíme tak cestu novým typům instalací, které dosud nebyly vůbec možné. Jsme doslova nadšení z toho, že můžeme tyto instalace našim zákazníkům na veletrhu naživo ukázat.“

Všichni zájemci si mohou inovativní projekční řešení vyzkoušet na stánku společnosti Canon (stánek F72, hala 1).

Podrobnosti o komoře barevného realismu:

• 8 instalačních projektorů XEED WUX400ST s krátkou projekční vzdáleností, výkonem 4 000 lumenů a rozlišením WUXGA (další informace jsou k dispozici na www.canon.cz/xeed
  • 1 zakřivené plátno značky AV Stumpfl o velikosti přibližně 11 x 2 m s eliptickou základnou o rozměrech cca 6 x 4 m
  • 2 mediální servery Wings Engine Stage Quad značky AV Stumpfl
  • Další informace o společnosti AV Stumpfl jsou k dispozici na www.AVstumpfl.com
  • Další informace o videu z prostředí pivovarského muzea Stiegl jsou k dispozici na www.stiegl.at/de/brauwelt
  • Video z prostředí pivovaru Stiegl vytvořila společnost Scenomedia - www.scenomedia.at