Nové spojovací zařízení Zero Speed Splicer značky Tecnau pro tiskárny série Océ ColorStream 3000

PRAHA, 7. dubna 2015 – Canon Europe a Tecnau s potěšením oznamují uvedení společného řešení, které kombinuje nové spojovací zařízení Tecnau Zero Speed Splicer u40 a digitální produkční tiskárny série Océ ColorStream 3000. Tecnau Splicer u40 eliminuje prostoje tiskárny způsobené výměnou rolí, a zvyšuje tedy dobu provozu i produktivitu. Nové řešení maximalizuje využití investic do vysokorychlostní kontinuální webové produkce, která využívá technologii barevného digitálního tisku.

Přerušení tisku v důsledku výměny rolí trvá obvykle pět až patnáct minut. Dnešní rychlé tiskárny zpracují roli i za jednu jedinou hodinu, přestávky pro výměnu papíru tedy mohou představovat až 25 procent provozního času. Využití spojovacího zařízení Zero Speed Splicer u40 tyto prostoje prakticky vylučuje.

Společnosti Tecnau a Canon spolupracovaly na integraci celé linky s cílem minimalizovat počty zásahů ze strany obsluhy, množství odpadu papíru i prostoje tiskárny. Ve chvíli, kdy se blíží konec role, u40 automaticky spojí starou roli se začátkem nové. Během této operace dojde k automatickému zvednutí inkoustových tiskových hlav do bezpečné pozice, čímž se předchází jakémukoli riziku poškození. Poté, co spoj tiskárnu opustí, Océ ColorStream 3000 automaticky pokračuje v tisku nejvyšší rychlostí. Inteligentní automatika, kterou obě společnosti pro propojení spojovacího zařízení u40 a tiskárny Océ ColorStream 3000 vyvinuly, snižuje na minimum zásahy operátorů z pohledu vkládání rolí i jejich spojování. Toto zjednodušení výrazně zvyšuje efektivitu produkčního tisku.

První úspěšné instalace spojovacího zařízení Zero Speed Autosplicer u40 již proběhly u dvou významných zákazníků společnosti Canon.