Canon získal pět ocenění Winter Pick of the Year pro svá multifunkční zařízení i softwarovou platformu uniFLOW

Praha, 30. ledna 2015 - Canon Europe, přední světový dodavatel technologií pro elektronické zpracování obrazu, získal od testovací a výzkumné laboratoře Buyers Laboratory LLC (BLI) pět ocenění „Winter Pick of the Year“, včetně ocenění za vynikající úspěchy v oblasti energetické efektivity a ocenění za skvělou sadu softwaru pro elektronické zpracování dokumentů.

Společnost BLI udělila Canon následující ocenění, jako potvrzení schopnosti dodávat nejlepší hardwarová i softwarová řešení pro koncové i firemní zákazníky:

BLI Winter Pick of the Year pro vynikající monochromatické multifunkční zařízení formátu A3, s výkonem 51–60 stránek za minutu

BLI Pick of the Year pro vynikající monochromatické multifunkční zařízení základní třídy formátu A3 s výkonem 21–30 stránek za minutu

BLI Winter Pick of the Year za vynikající úspěchy v oblasti energetické efektivity

BLI Winter Pick of the Year pro vynikající monochromatickou tiskárnu formátu A4

BLI Winter Pick of the Year pro vynikající sadu softwaru na digitální zpracování obrazu
  • Canon uniFLOW V5.3

Ocenění „Pick awards“ jsou udělována dvakrát do roka produktům, které dosáhnou nejlepších výsledků v komplexní sadě testů, pokrývající široké spektrum nejdůležitějších vlastností a výkonnostních parametrů, podle kterých se zákazníci rozhodují.

Zařízení Canon imageRUNNER 2202N a imageRUNNER ADVANCE 6255i zaujala analytiky BLI svým výjimečným výkonem, produktivitou a kvalitou. Černobílá tiskárna imageRUNNER 2202N byla oceněna za vynikající kvalitu výstupů v režimu tisku i kopírování, stejně jako za flexibilní sadu multifunkčních nástrojů, které umožňují skenování dokumentů přímo do komprimovaných PDF souborů, v jejichž obsahu je možné vyhledávat. Zdůrazněna byla rovněž i odolnost a spolehlivost tiskového mechanismu, se kterým bylo pořízeno 60 000 výtisků a 12 000 skenů bez jakéhokoli zadrhnutí či potřeby servisního zásahu. Podle analytika BLI Martina Sloaneho skutečnost, že je zařízení navrženo tak, aby bylo snadné provádět jednoduchou pravidelnou údržbu „umožňuje uživatelům trávit méně času péčí o toto zařízení a více se věnovat své práci“. Díky tomu jej lze vřele doporučit především velmi zaneprázdněným, menším či středně velkým pracovním skupinám.

Canon imageRUNNER ADVANCE 6255i také získalo uznání jako vysoce produktivní zařízení, vhodné do náročného kancelářského prostředí. Analytiky BLI zaujal jeho konfigurovatelný ovládací panel, intuitivní ovladače a neomezené možnosti předvoleb profilů, které umožňují uživatelům velmi snadno programovat i komplexní úlohy.

BLI navíc udělila zařízení Canon i-SENSYS MF6180dw ocenění „Winter Pick of the Year“ za vynikající výkon v oblasti energetické efektivity. V porovnání s konkurenčními černobílými multifunkčními zařízeními formátu A4, určenými pro menší pracovní skupiny, vykazovalo toto zařízení značně podprůměrnou spotřebu energie. Zařízení rovněž dosahovalo výrazně rychlejšího času přechodu z režimu spánku, než činil průměr ostatních testovaných tiskáren. Uživatelé si díky tomu mohou být jistí, že přechod i-SENSYS MF6180dw do režimu spánku nijak neovlivní jejich produktivitu. Displej zařízení navíc při odeslání tiskové úlohy během režimu spánku zůstává vypnutý, aby byla omezena zbytečná spotřeba elektřiny.

BLI udělila ocenění „Winter Pick of the Year“ vynikajícímu monochromatickému multifunkčnímu zařízení formátu A4 Canon i-SENSYS MF229dw, když vyzdvihla špičkovou kvalitu jeho výstupů v režimu tisku i kopírování. BLI vzala rovněž v úvahu široké možnosti připojení tohoto zařízení. Toto zařízení typu 4 v 1 s certifikací Mopria podporuje i mobilní aplikace Canon Mobile Printing a Canon Mobile Scanning pro platformy iOS a Android. Carl Schelle, Senior Writer společnosti BLI, zmínil, že standardně dostupná funkce automatického duplexního tisku, včetně režimu kopírování 2:2, je „skvělou cestou, jak mohou domácí uživatelé snížit spotřebu papíru a tím i své náklady na tisk“.

Platforma Canon uniFLOW V5.3 také získala ocenění BLI Winter 2015 Pick jako „Skvělá sada softwaru pro elektronické zpracování dokumentů“.

„Pro udělení našich ocenění Pick award nestačí jen pozoruhodné výkony během určitého období hodnocení. Musí se jednat o prvotřídní řešení, vystupující nad všemi konkurenty,“ vysvětluje Jamie Bsales, Senior Editor BLI.

Paul Rowntree, ředitel produktového marketingu společnosti Canon Europe pro Evropu a Velkou Británii, dodává: „Velmi nás těší, že přísné testovací metody BLI opět vyzdvihly sílu a šíři našeho kancelářského portfolia – především v oblastech jako je energetická efektivita, kde se i nadále soustředíme na posílení a rozšíření naší nabídky, abychom mohli vyhovět potřebám stále rostoucí základny našich zákazníků.“

Více informací o oceněních BLI Pick Awards najdete na webu