Nová řada Canon imageRUNNER ADVANCE C3300 pomůže firmám snížit náklady na tisk

PRAHA, 5. května 2015 – Canon Europe oznamuje uvedení nových špičkových barevných multifunkčních zařízení pro formát A3. Jde o modely imageRUNNER ADVANCE C3320, C3320i, C3325i a C3330i. Patří do nové série imageRUNNER ADVANCE C3300, která spojuje špičkovou inteligentní multifunkční platformu značky Canon, vylepšené zpracování dokumentů a nový tiskový stroj. Výsledkem je modelová řada, která ve velmi vytížených kancelářích snižuje celkové náklady na práci s dokumenty.

„Průzkumy ukazují, že 90 procent celkových nákladů na tisk a práci s dokumenty souvisí s řízením a administrací tisku (15 %), produkcí dokumentů (25 %) a manipulací s médii (50 %). Cena zařízení a spotřebního materiálu hraje jen minimální roli*,“ říká Zdeněk Jiřina, Product Business Developer Office MFP společnosti Canon CZ. „A právě v tomto nepoměru vidí společnost Canon největší příležitost pro zlepšení provozní účinnosti. Navrhli jsme proto novou sérii multifunkčních zařízení, která tuto výzvu řeší pomocí bezproblémových digitalizačních workflow, snadné publikace dokumentů a trvale vysoké efektivity správy celého tiskového prostředí.“

Efektivní práce s dokumenty
Součástí nových zařízení je velký nastavitelný dotykový displej, který spolu s intuitivním ovládáním řady imageRUNNER ADVANCE stojí za rychlejší prací s dokumenty. Způsob použití i uživatelská přívětivost je stejná napříč všemi používanými tiskovými zařízeními. Uživatelé mohou dokumenty rychle skenovat do různých umístění a převádět je do široké škály formátů včetně Office Open XML PPT a Word. Nechybí ani podpora vyšší produktivity při práci na cestách zásluhou tisku z mobilních zařízení nebo skenování do cloudu. Zákazníci určitě ocení i snadnou integraci s jejich současnými IT prostředími, kterou umožňují inteligentní aplikační platformy MEAP a MEAP s webovými rozšířeními. Díky nim mají zákazníci k dispozici podporu dynamických tiskových a digitalizačních workflow a mohou optimalizovat své procesy pro zpracování dokumentů.

Vysoce kvalitní a snadný interní tisk
Nová zařízení umožňují automatickou interní produkci dokumentů, například firemních brožur, v profesionální kvalitě. Nová technologie Canon V2 (Vivid & Vibrant) navíc přináší působivé barvy, které firmám pomohou s odlišením od konkurence. Produkci obchodních dokumentů usnadňuje i nové interní dokončovací zařízení, které nabízí dvě varianty sešívání – tradiční a ekonomickou. Tento kompaktní finišer tak snižuje množství odpadu a zjednodušuje recyklaci i skartaci.

Snadná správa a administrace
Nové modely výrazně snižují náklady na administrativu i řízení tisku, a to pomocí automatické správy tonerů, vzdálené diagnostiky a automatizovaného shromažďování údajů z počítadel. Vůbec poprvé je k dispozici vestavěný video asistent, který pomáhá uživatelům se zvýšením doby provozuschopnosti. Všechny nové modely řady imageRUNNER ADVANCE umožňují konzistentní a efektivní vzdálenou centralizovanou správu včetně nastavení a aktualizací, a jsou tak vhodné i pro prostředí s větším počtem zařízení.

Vylepšená bezpečnost
O bezpečnost se stará špičkový software Canon Universal Login Manager (ULM), díky němuž nová multifunkční zařízení nabízejí škálovatelnou bezpečnost včetně standardních vlastností, jako jsou omezení pro jednotlivé uživatele, bezpečné vymazání úloh nebo podrobný reporting. Další možnosti řízení bezpečnosti přináší pokročilá platforma Canon uniFLOW, která řeší požadavky i velmi náročných prostředí. Mezi ně patří například My Print Anywhere a prevence před ztrátou dat DLP (Data Loss Prevention) při tisku, kopírování i skenování.

Nová zařízení získala certifikát Energy Star a jejich spotřeba nepřekračuje v režimu spánku 1 watt. Jejich obvyklá spotřeba elektřiny TEC patří u kancelářských zařízení mezi nejnižší.

„Díky rozšíření o tyto čtyři kompaktní modely pro formát A3 má Canon ve svém portfoliu ucelenou a konzistentní produktovou řadu černobílých a barevných zařízení pro formát A3 i A4. Pro všechny typy kancelářských prostředí tak můžeme nabídnout tiskové řešení s podporou digitalizace dokumentů, které nejlépe vyhovuje konkrétním požadavkům jednotlivých zákazníků,“ dodává Jiřina.

Zařízení modelové řady imageRUNNER ADVANCE C3300 budou v Evropě v prodeji od června 2015.

Klíčové vlastnosti zařízení modelové řady imageRUNNER ADVANCE C3300:

• • Barevný a černobílý tisk rychlostí až 20 stran za minutu (C3320), respektive 20 až 30 stran za minutu v případě modelů C3320i, C3325i a C3330i
  • Nastavitelný výklopný barevný displej s úhlopříčkou 17,8 cm, s rozlišením WVGA a s dotykovým ovládáním
  • Zásobník s kapacitou až 2 300 listů a flexibilní manipulace s médii
  • Inteligentní digitalizace a zpracování dokumentů
  • Pokročilé bezpečnostní funkce
  • Snadná správa zařízení i skupiny zařízení
  • Snadná výměna spotřebního materiálu
  • Nízká spotřeba elektrické energie

* Hodnoty pochází z průzkumu, který v roce 2012 uskutečnila společnost ALL Associates Group

imageRUNNER ADVANCE C3320 Obrázky
imageRUNNER ADVANCE C3320i Obrázky