Díky technologiím Canon zefektivnila společnost LINET správu dokumentů

PRAHA, 29. ledna 2015 – Canon CZ oznámil úspěšnou implementaci systému Therefore™ ve společnosti LINET, která je předním světovým výrobcem zdravotnické techniky. LINET využívá řešení Therefore™ pro správu technických výkresů i řadu dalších technických i netechnických dokumentů včetně zkušebních protokolů, technických specifikací či marketingových materiálů.

Univerzální systém Therefore™, který společnost LINET po více než ročním posuzování zvolila, je určen pro všechny typy společností. Nabízí vysokou škálovatelnost, podporu velkého množství typů zpracovávaných dokumentů, zohlednění různých typů agend a možnosti přizpůsobení. Mezi hlavní kritéria při výběru vedle ceny patřila také uživatelská přívětivost, kompatibilita se stávajícími technologiemi a pokrytí širokého spektra dokumentů, nejen technických výkresů.

O přínosu systému pro společnost LINET svědčí zkrácení průměrné doby zpracování jednoho výkresu ze dvou týdnů na pouhé dva dny. Zpracování drtivé většiny výkresů přitom nezabere více než jediný pracovní den. Návratnost investice jsou dle propočtů pouhé dva roky.

„Vzhledem k tomu, že oblast technické dokumentace má svá specifika, nečekali jsme, že získáme stoprocentně vyhovující řešení,“ říká Vlastimil Jahoda, vedoucí technologie ve společnosti LINET. „Naše dosavadní zkušenosti ale ukazují, že opak je pravdou. Zejména konstruktéři a technologové jsou doslova nadšení tím, co jim Therefore™ nabízí. Velmi nás proto těší, že jsme pro správu dokumentů zvolili právě tento systém.“

Společnost Canon dokázala zajistit komplexní prostředí, včetně dodávky hardware, realizované akreditovaným partnerem Canon – společností VDC kancelářská technika, které přesně odpovídá požadavkům výsledného řešení a umožňuje budoucí rozšiřování. Představy společnosti LINET naplnil také průběh implementace. Vybraní zaměstnanci nejprve pracovali s testovacím prostředím, na kterém si během dvou měsíců vyzkoušeli požadovanou funkcionalitu. Po ověření systému, drobných úpravách a doladění formálních náležitostí nasadil LINET Therefore™ do rutinního provozu. V něm s dokumenty pracují jak interní zaměstnanci v české centrále společnosti, tak i spolupracovníci z Anglie či dodavatelé marketingových materiálů.

Management společnosti LINET hodnotí velmi kladně i úroveň služeb s přidanou hodnotou, včetně uživatelské i technické podpory. Zajímavostí je, že některé požadavky společnosti LINET – například na speciální metadata dokumentu – promítl Canon do globálních updatů systému Therefore™.

„Požadavky společnosti LINET na správu dokumentů jsou zajímavé zejména svým přesahem mezi jednotlivými oblastmi a nezbytnou podporou spolupráce mezi více týmy. Těší nás, že jsme obstáli ve velmi náročném výběru a mohli jsme špičkovému výrobci zdravotnické techniky dodat řešení Canon Therefore™, které jeho potřeby plně splňuje,“ doplňuje Daniel Míka, B2B marketingový ředitel společnosti Canon CZ.

Případová studie LINET