Canon uvádí nové velkoformátové tiskárny imagePROGRAF se systémem pěti barev

PRAHA, 26. ledna 2015 – Canon Europe rozšiřuje svoji řadu imagePROGRAF o dvě nové tiskárny – imagePROGRAF iPF670 a imagePROGRAF iPF770. Oba nové modely jsou určeny pro interní tisková oddělení a poskytovatele tiskových služeb, kteří potřebují efektivní a snadno použitelná řešení z oblasti CAD a reklamní grafiky.

iPF770 FSL wPAPER

Tiskárny Canon imagePROGRAF iPF670 (šířka 610 mm / 24 palců) a Canon imagePROGRAF iPF770 (šířka 914 mm / 36 palců) se mohou pochlubit rychlejším tiskem, lepší správou inkoustů i výkonnějším a rychlejším zpracováním obrazu. Například v nejrychlejším tiskovém režimu vytisknou oba modely obraz ve formátu A1 za pouhých 28 sekund. Uživatelé určitě ocení i podporu speciálních tiskových jazyků HP-GL/2 a HP-RTL, díky které je manipulace s CAD soubory pružnější i spolehlivější. Model iPF770 navíc umožňuje připojení volitelného velkoformátového skeneru a ovládacího dotykového displeje s úhlopříčkou takřka 56 centimetrů (22 palců) – tato tiskárna je tak k dispozici i jako multifunkční zařízení.

Nové inkousty rozšiřují barevný gamut a umožňují tak jasnější červený tisk v případě CAD výkresů i POS materiálů, které jsou určené pro vnitřní použití. Standardní inkousty na bázi barviva doplňují dva zásobníky s černým pigmentovým inkoustem, který zajišťuje bohatší i ostřejší podání černé a zjednodušuje ochranu proti rozmazání při tisku technického umění. Uživatelé mohou inkoustové zásobníky doplnit i vyměnit kdykoli během tisku, a nemusí tak plýtvat inkoustem ani papírem.

Součástí obou modelů jsou také nové funkce, které vylepšují tisková workflow jak před samotným tiskem, tak i po jeho dokončení. Mezi tato vylepšení například patří účtovací software, který malým firmám zjednodušuje sledování nákladů a marží. K dispozici je i aplikace pro Apple iPad, díky které mohou přímo na svých mobilních zařízeních uživatelé tiskové podklady prohlížet a zasílat je k tisku. Tato možnost je velmi užitečná zejména ve stavebnictví, například při práci na staveništi. V neposlední řadě se nové modely mohou pochlubit i přepracovanou konstrukcí stojanu, který umožňuje snadné přepínání mezi směrováním výstupu do plochého zásobníku a do sběrného koše.

„Produktovou řadu Canon imagePROGRAF zná celý svět především díky její kvalitě a spolehlivosti,“ říká Slavomír Pohanka, WF Channel Director společnosti Canon CZ. „Našim zákazníkům dlouhodobě nasloucháme, jen tak totiž můžeme pochopit, co přesně pro podporu svého podnikání potřebují. Naše zdroje pak investujeme způsobem, díky kterému tyto požadavky řada imagePROGRAF splňuje. A výsledkem tohoto přístupu jsou i oba nové modely. Velkoformátové tiskárny Canon imagePROGRAF iPF670 i iPF770 jsme navrhli, tak aby dokonale podpořily růst firem, které působí v oblasti standardního objemu tisků CAD výkresů i POS materiálů pro vnitřní použití. Díky snadné údržbě, univerzální manipulaci se soubory a kompatibilitě s komplexními workflow jde o zařízení, která jsou ideální pro poskytovatelé tiskových služeb i pro interní tisková oddělení stavebních, konstrukčních i strojírenských firem.“

Oba nové modely budou v prodeji od února 2015.

imagePROGRAF iPF670 Obrázky
imagePROGRAF iPF770 Obrázky