Nové tiskárny Canon imagePROGRAF iPF830, iPF840 a iPF850 přináší špičkovou kvalitu do prostředí nepřetržitého velkoobjemového tisku

PRAHA, 14. dubna 2015 – Canon Europe rozšiřuje svoji řadu imagePROGRAF o tři nové velkoformátové tiskárny – imagePROGRAF iPF830, iPF840 a iPF850. Canon tak do oblasti architektury, strojírenství, stavebnictví, reprografie a počítačem podporovaného projektování přináší spolehlivý, přesný a produktivní tisk.

MFP

Nová zařízení nabízí ve své třídě nejlepší funkcionalitu i výkon pro oblast velkoobjemového tisku. A modernizovaná systémová architektura přináší rychlý nepřetržitý tisk s možností výměny inkoustových zásobníků během tisku. Nejnovější modely navíc potisknou v ekonomickém režimu běžný papír formátu A0 za pouhých 42 sekund.

Díky vysokokapacitnímu stohovači až na 100 listů papírů různých velikostí (až do formátu A0), který umožňuje snadné a rychlé vyzvedávání dokumentů bez jejich pokroucení, se může tiskárna imagePROGRAF iPF850 pochlubit vyšší efektivitou i lepší použitelností. Modely iPF840 a iPF850 podporují systém dvou rolí, a zjednodušují tak současné využití papíru různých typů a šířek – maximální je celých 44 palců. Nové tiskárny umožňují automatické přepínání mezi rolemi s papírem, a tedy i splnění různorodých požadavků vysoce produktivního tisku bez jakéhokoli zásahu obsluhy z důvodu výměny papíru.

Firmy, které vyžadují poutavé tisky včetně plakátů a POS materiálů pro vnitřní použití určitě ocení i možnost využívat nejnovější purpurový inkoust High Chroma. Tento inkoust stojí za lepší reprodukcí barev i zářivějšími výstupy.

„Tisk podrobných výkresů a plánů je nezbytnou součástí každodenní práce uživatelů systémů CAD, zejména pak v oblasti architektury, strojírenství a stavebnictví,“ říká Slavomír Pohanka, Wide Format Channel Director společnosti Canon CZ. „Nepřetržitý velkoobjemový tisk představuje pro tyto firmy základní nástroj a vyžaduje výkonnou i spolehlivou velkoformátovou tiskárnu. Nové modely produktové řady imagePROGRAF se mohou pochlubit rychlostí, přesností i živými barvami. Tedy vlastnostmi, které jsou ideální jak pro poskytovatele tiskových služeb, tak i pro interní použití.“

Nová řada navíc podstatně snižuje dlouhodobé náklady, které jsou zejména v případě velkoobjemového tisku velmi důležité. Tři nové tiskárny se mohou pochlubit nízkou spotřebou inkoustu, zásobníky o objemu 700 ml i vestavěnou funkcí účtování, která umožňuje přesné sledování nákladů na výtisk.

Velkoformátové tiskárny Canon imagePROGRAF iPF830, iPF840 a iPF850 budou v Evropě v prodeji od května 2015.

imagePROGRAF iPF830 Obrázky
imagePROGRAF iPF840 Obrázky