Canon uvádí dva nové multimediální projektory s ultra krátkou projekční vzdáleností

PRAHA, 18. března 2015 – Canon Europe rozšiřuje svoji řadu přenosných LV projektorů o dva nové modely: LV-WX300UST a LV-WX300USTi. Nová zařízení navrhla společnost Canon s cílem uspokojit celosvětově rostoucí poptávku po přenosných projektorech s ultra krátkou projekční vzdáleností, a to zejména pro zákazníky z firemní sféry a z oblasti vzdělávání. Modely LV-WX300UST a LV-WX300USTi tak pomohou zdokonalit komunikaci i vzdělávací procesy.

LV-WX300UST

Nejvyšší model LV-WX300USTi je interaktivní zařízení s vestavěnou kamerou, která umožňuje využívat spolu s projektorem až čtyři infračervená pera současně. Navíc promítané informace mohou uživatelé přímo ovlivňovat a ovládat pouhým dotykem. Součástí modelu LV-WX300USTi je i kreslící software, který umožňuje interaktivní kreativní funkce využívat opravdu naplno. Projektor LV-WX300UST se může stejně jako LV-WX300USTi pochlubit ultra krátkou projekční vzdáleností a společnost Canon jej navrhla pro zákazníky, kteří nevyužijí interaktivní vlastnosti vyššího modelu.

Zařízení Canon LV-WX300UST a LV-WX300USTi umožňují projekci křišťálově čistého obrazu o úhlopříčce 203 až 254 cm (80 až 100 palců) ze vzdálenosti pouhých 28 centimetrů. Oba nové projektory jsou tak ideálním řešením pro promítání v malých místnostech s omezeným prostorem. V případě instalace projektorů na stěnu nebo na strop navíc ultra krátká projekční vzdálenost snižuje pravděpodobnost ovlivnění přednášejících světlem lampy a minimalizuje riziko stínů ve výsledném obrazu.

Oba nové modely váží pouhých pět kilogramů, a jsou tak snadno přenosné. I přes svoji nízkou hmotnost nabízí uživatelům řadu pokročilých funkcí a vysokou kvalitu obrazu. Nové projektory se mohou pochlubit jak rozlišením WXGA (1 280 x 800) a dvěma porty HDMI umožňujícími propojení s širokou škálou zařízení, tak i výkonem 3 000 lumenů, který stojí za extrémně jasným a čistým obrazem. Mezi další výhody projektorů Canon WX300UST a LV WX300USTi patří také vysoká životnost lampy, která vydrží až 8 000 hodin při použití v režimu ECO.

„Mnozí zákazníci, zejména pak z oblasti vzdělávání, chtějí ke svým prezentacím přistupovat interaktivně, a zvýšit tak kvalitu předávání informací i celého vzdělávacího procesu,“ říká Miloš Bejblík, marketingový ředitel Canon CZ a Canon Slovakia. „S projektory LV-WX300UST a LV-WX300USTi můžeme tento požadavek splnit a nabídnout zákazníkům vysokou kvalitu obrazu, kterou od značky Canon oprávněně očekávají.“

Projektor LV-WX300UST je v prodeji od března 2015 a model LV-WX300SUTi bude v prodeji v průběhu května 2015.

LV-WX300UST Obrázky