Canon rozšiřuje své portfolio pro kancelářský tisk čtyřmi novými barevnými multifunkčními zařízeními určenými pro menší pracovní skupiny a kanceláře

PRAHA, 3. února 2015 – Canon Europe, přední světový dodavatel technologií pro elektronické zpracování obrazu, rozšiřuje své portfolio tiskáren doplněním o čtyři kompaktní, funkcemi nabitá, barevná multifunkční zařízení formátu A4: imageRUNNER C1225, imageRUNNER C1225iF, imageRUNNER C1325iF a imageRUNNER C1335iF.

imageRUNNER C1225iF
imageRUNNER C1325iF
imageRUNNER C1335iF

Canon imageRUNNER C1225iF a C1335iF
(s podstavcem a bez))

„Jsme nadšení z těchto nových, funkčně velmi dobře vybavených zařízení pro menší kanceláře a pracovní skupiny. Poskytují dokonalou kombinaci technologií nové generace a výkonu, stejně jako proslulou spolehlivost a kvalitu značky Canon. Díky doplnění nových kompaktních modelů nabízí nyní Canon jedno z nejrozsáhlejších tiskových portfolií na trhu, které dokáže pokrýt všechny nároky kancelářského provozu, “ říká Zdeněk Jiřina, Product Business Developer, Office MFP ve společnosti Canon.

Cenově výhodné řešení
Nová zařízení nabízejí mnoho funkcí a pro firmy tak představují cenově výhodné řešení. Vedle funkcí rychlého barevného tisku, kopírování, skenování, faxování a odesílání dále nabízejí i barevný displej s 8,9cm úhlopříčkou, přinášejí ovládání dotykem či gesty a také podporu Adobe PostScript 3.

Díky technologii tisku, převzaté z úspěšných modelů série imageRUNNER ADVANCE C250/ 350 umožňují nová zařízení i ekonomický barevný tisk. Je to poprvé, co Canon použil technologii samostatného toneru a tiskového válce v barevné tiskárně formátu A4 řady imageRUNNER, omezil plýtvání spotřebním materiálem a dosáhl větší efektivity tisku.

Zařízení řady imageRUNNER C1300 je navrženo pro náročný provoz v menších pracovních skupinách a kancelářích s objemem tisku mezi 1 000 až 6 000 stránkami měsíčně. Zařízení může být pod servisní smlouvou a nabízí výrazně nižší náklady na provoz i celkově nižší náklady na vlastnictví, než předchozí zařízení řady imageRUNNER C1028.

Multifunkční zařízení řady imageRUNNER C1225 je navrženo pro nižší měsíční objemy tisku, přibližně na úrovni 1 000 a méně stránek a nabízí snadnou instalaci a zároveň vysokou hodnotu za nízkou cenu. V balení je navíc standardně obsažen i toner až na 12 měsíců barevného tisku.

Perfektní manipulace s dokumenty i výstupy
Nová zařízení byla navržena se zvýšeným ohledem na kvalitu barevného tisku. Novinkou a unikátní vlastností nové řady zařízení Canon imageRUNNER je technologie V2 Vivid and Vibrant, která produkuje profesionálně vyhlížející barevné dokumenty, díky kterým si firma získá větší pozornost a bude se výrazně odlišovat od konkurence.

S robustním designem, určeným na maximální zátěž o objemu až 50 000 stránek, produkují nové modely vysoce kvalitní barevné výtisky. Zařízení řady imageRUNNER C1225, C1225iF a C1325iF tisknou rychlostí až 25 stránek za minutu, zatímco imageRUNNER C1335iF zvládne vytisknut až 35 stránek za minutu.

Nové tiskárny jsou zároveň první modely řady imageRUNNER podporující standard Mopria™ pro tisk z mobilních zařízení a nabízející bohaté možnosti připojení na podporu mobilní práce. Uživatelé mohou využívat technologii AirPrint, tisknout a skenovat s využitím USB flash disků či pro tisk a skenování využít mobilní aplikace Canon. Schopnost skenování přímo do široké nabídky umístění a formátů, včetně kompaktních PDF s možností vyhledávání v jejich obsahu, zajišťuje snadný proces digitalizace dokumentů.

Ochrana důvěrných informací
Aby bylo možné zabránit únikům dat spojeným s tiskem, zahrnují nová zařízení standardně i funkce pro bezpečný tisk, iPSec, Department ID a autorizované odesílání. Pro vyšší zabezpečení naskenovaných dat byla rovněž přidána možnost šifrování obsahu vytvářených PDF dokumentů. Tiskárny řady imageRUNNER C1300 také podporují přední platformu pro správu tisku a skenování uniFLOW, zahrnující bezpečnostní funkce My Print Anywhere, stejně jako podporu pro čtečky čipových karet. To usnadní nasazení většího počtu zařízení ve velkých podnicích.

Efektivní řízení a kontrola
Úplně poprvé nabízejí zařízení řady imageRUNNER rozšířené možnosti správy, převzaté z platformy Canon imageRUNNER ADVANCE, díky čemuž jsou vhodná i pro nasazení ve větším počtu. Tiskárny řady imageRUNNER C1300 umožňují vzdálenou konfiguraci a aktualizace firmwaru i vzdálenou kontrolu množství toneru a jeho objednávku, stejně jako vzdálenou diagnostiku a sběr dat z provozu zařízení. To redukuje nároky na správu zařízení na straně zákazníků. Zařízení řady imageRUNNER C1300 jsou kompatibilní se softwarem uniFLOW, zajišťujícím centrální správu všech tiskáren, včetně restartu, lokalizace nebo kontroly nákladů na tisk.

Rozšířená podpora dlouhé řady průmyslových standardů ve všech nových zařízeních zajišťuje hladkou integraci s existujícím IT prostředím. Funkce Department ID navíc poskytuje možnost nastavení základních pravidel tisku, jako je například umožnění barevného tisku jen vybraným zaměstnancům, a pomáhá tak menším organizacím kontrolovat tiskové náklady.

S ohledem na životní prostředí
Nejnovější multifunkční tiskárny Canon mají certifikaci Energy Star a dosahují velmi nízké úrovně spotřeby v režimu spánku, nižší než 1 watt (TEC). Zařízení se navíc, díky unikátní technologii vyvíjené společností Canon, rychleji probouzejí z režimu spánku, takže poskytují dokonalou kombinaci produktivity a ohleduplnosti k životnímu prostředí.

Zařízení imageRUNNER C1225iF, C1325iF a C1335iF budou dostupná v Evropě, na středním Východě, v Africe a v Rusku v březnu 2015. Exkluzivními prodejci zařízení imageRUNNER C1225 budou společnosti Canon Middle East, Canon Eurasia, Canon South Africa, Canon Central and Eastern Europe, Canon Poland, Canon Czech Republic, Canon Slovakia, Canon Hungary a Canon Russia.

Hlavní vlastnosti zařízení imageRUNNER C1325iF a C1335iF:

• Efektivní výstup barevných stránek formátu A4 až do 25/35 stránek za minutu (C1325iF/C1335iF)
  • Tisk, kopírování, faxování, skenování a odesílání ve standardní výbavě
  • Barevný displej s úhlopříčkou 8,9 cm a podporou ovládání dotykem a gesty
  • Kapacita až na 2 300 listů papíru, oboustranný tisk i skenování
  • Technologie zpracování obrazu V2 Vivid and Vibrant
  • Maximální zátěž na úrovni 40 000/50 000 stránek (C1325iF/C1335iF)
  • Podpora mobility včetně standardů Mopria a Apple AirPrint
  • Možnosti vzdálené a centralizované správy zařízení
  • Vestavěná podpora řízení výstupu prostřednictvím platformy uniFLOW
  • Podpora tiskových jazyků PCL a Adobe PostScript 3 ve standardní výbavě
  • Špičková energetická efektivita