Canon uvádí nový projektor s Wi-Fi konektivitou

PRAHA, 14. dubna 2015 – Canon představil nový kompaktní instalační projektor s podporou Wi-Fi – XEED WUX500. Uživatelé mohou k projektoru snadno připojit řadu bezdrátových zařízení a pomocí bezkonkurenční obrazové kvality zvýšit svoji produktivitu na jednáních. Díky vysokému rozlišení i jasnému a čistému obrazu je velmi dobře čitelný malý text i jemné linie.

Canon XEED WUX500

Canon XEED WUX500 umožňuje promítat obraz i multimediální obsah z více zdrojů, a to díky podpoře bezdrátového přenosu dat od více uživatelů – přímého i prostřednictvím počítačové sítě. Nový model navíc pro svůj provoz nevyžaduje připojení k osobnímu počítači – prezentace na jednom projektoru tak může probíhat přímo z paměťového zařízení USB. Jedinečná technologie pro skládání více obrazu vedle sebe s plynulým přechodem a s podporou korekce lichoběžníkového zkreslení umožňuje promítat s využitím až 9 projektorů ve 14 různých uspořádáních. Stačí jednotlivá zařízení zapojit do počítačové sítě.

Projektor XEED WUX500 je díky konstantnímu jasu v celém rozsahu zoomu, mimořádně nízké energetické náročnosti, vylepšené konektivitě, jednoduché instalaci, dlouhé životnosti a snadné správě ideálním řešením pro širokou škálu nasazení. Nový model najde uplatnění například v oblasti inženýrských a konstrukčních služeb, při simulaci a v řídících místnostech, v konferenčních centrech a zasedacích místnostech, v muzeích a v rámci turistických atrakcí i ve vysokoškolském prostředí.

Součástí projektoru XEED WUX500 je technologie LCOS, která přináší vynikající jemný obraz a barevný výkon 5 000 lumenů. Jde navíc o technologii, která zajišťuje dlouhou životnost, a naplňuje tak jeden z hlavních požadavků trhu s instalačními projektory. Nativní rozlišení modelu XEED WUX500 je WUXGA (1 920 x 1 200 pixelů), díky kterému výsledný obraz obsahuje čitelnější texty a jemnější grafiku.

Model XEED WUX500 se může pochlubit projekčním objektivem s konstantní světelností v celém rozsahu zoomu. Na rozdíl od konkurenčních produktů, u kterých může při použití nejdelších ohniskových vzdáleností docházet k poklesu jasu, projektor XEED WUX500 udržuje konstantní jas i světelnost f/2,8 bez ohledu na konkrétní hodnotu zoomu. Díky tomu je obraz získaný při projekci s využitím maximálních hodnot ohniskové vzdálenosti prakticky stejně jasný, jako když je promítán při širokoúhlém nastavení objektivu.

Projektor XEED WUX500 podporuje i nový standard HDBaseT pro propojení různých multimediálních zařízení, který umožňuje přenos HD obsahu, zvuku i ovládacích signálů na velké vzdálenosti pomocí jednoho LAN kabelu. Tento síťový kabel může dosahovat délky až 100 metrů, a výrazně tak zvyšuje pohodlí při budování multimediálního prostředí.

„Projektor Canon XEED WUX500 jsme navrhli tak, aby vyšel vstříc rostoucí poptávce po kompaktních instalačních projektorech s Wi-Fi konektivitou, které nabízí snadnou instalaci a výjimečnou kvalitou obrazu,“ říká Miloš Bejblík, marketingový ředitel společnosti Canon CZ a Canon Slovakia. „Vezměme například konferenční centra, zasedací místnosti nebo recepce – uživatelé ve všech těchto prostředích očekávají od projekce jasný a čistý obraz, který si proklestí cestu i výrazným okolním osvětlením. Díky rozšíření o Wi-Fi konektivitu přináší nový model řadu příležitostí pro podporu vzdělávání, pracovních schůzek i sdílení informací pomocí projekcí, které nabízí jasný a detailní obraz s dostatečným kontrastem i s živými barvami. Zejména pro muzea a turistické atrakce je k dispozici i funkce prezentace bez osobního počítače s podporou zřetelné vícenásobné projekce bez překrývání okrajů – to vše za velmi příznivých nákladů.“

Nový projektor využívá LCOS technologii s jedinečným optickým systémem AISYS (Aspectual Illumination System) od společnosti Canon. Model XEED WUX500 se tak může pochlubit silnou kombinací jasu a kontrastu. Základem panelů LCOS jsou tekuté krystaly, díky kterým je vykreslování obrazu mimořádně ostré a neobsahuje žádné nechtěné efekty – duhu, mřížku ani rastr – typické pro tradiční LCD a DLP projektory. Systém AISYS má navíc významný podíl na dosažení maximálního výkonu při použití nenáročného zdroje světla.

Díky celkové spotřebě energie pouhých 365 W nabízí model XEED WUX500 vysokou účinností s nejnižší energetickou náročností na jeden lumen ve své třídě. Součástí dálkového ovladače je také speciální tlačítko ECO, které umožňuje rychlý přístup k nastavením lampy i k dalším nastavením pro úsporu energie. Uživatelé vedle nízké spotřeby určitě ocení i dlouhou životnost lampy, která při použití v režimu Eco vydrží bez nutnosti výměny až 5 000 hodin. V případě modelu XEED WUX500 je k dispozici jak tříletá záruka na lampu, která po tuto dobu od pořízení nového projektoru účinně eliminuje náklady spojené s výměnou lampy, tak i tříletá rozšířená záruka se zapůjčením náhradního projektoru již během následujícího dne od vznesení požadavku na opravu. Tyto pokročilé záruky výrazně snižují náklady, které s provozem nového projektoru souvisí.

Projektor XEED WUX500 bude v prodeji v průběhu května 2015.

XEED WUX500 Obrázky