Canon Europe představuje Océ VarioPrint i300, první vysokorychlostní archový inkoustový tiskový stroj

PRAHA, 24. února 2015 – Canon Europe rozšiřuje své portfolio řešení pro produkční tisk o první vysokorychlostní archový inkoustový tiskový stroj – o model Océ VarioPrint i300.

Océ VPi300_00004.jpg

Tiskárna Océ VarioPrint i300 využívá inovativní inkoustovou technologii a zaplňuje rychlostní a kapacitní mezeru, která existuje mezi tradičními špičkovými archovými tiskárnami s tonerovým tiskem a základními modely kontinuálních tiskových strojů s inkoustovou technologií tisku. Canon Europe tak poskytovatelům tiskových služeb umožňuje, aby měli vždy k dispozici tiskové řešení, které přesně odpovídá jejich potřebám. Canon navíc tímto krokem zpřístupňuje i nové tiskové aplikace a vytváří další obchodní příležitosti.

Tiskárna Océ VarioPrint i300 využívá patentovanou technologii inkoustů, tiskové hlavy i obsluhy papíru, a umožňuje tak tisk na širokou škálu médií – včetně materiálů s i bez povrchové úpravy a papírů, které jsou přizpůsobené podmínkám inkoustového tisku. S rychlostí oboustranného tisku až 8 500 listů formátu A4 nebo 3 800 listů formátu A3 za hodinu. Nový systém navíc díky architektuře Océ VarioPrint nabízí stejné dokončovací možnosti, jako je tomu v případě série Océ VarioPrint 6000. A integrace s platformou Océ PRISMA pro řízení workflow a digitálním vstupním rozhraním Océ PRISMASync zpřístupňuje širokou škálu výkonných možností digitálního workflow.

Canon na otestování potenciálu tiskárny Océ VarioPrint i300 úzce spolupracoval s globální komunikační společností T-Systems, a to v rámci svého programu pro přední zákazníky.

„Jsme opravdu velmi rádi, že můžeme být díky spolupráci se společností Canon průkopníkem ve využití inovativní tiskové technologie, vždyť jde o vůbec první instalaci tohoto stroje,“ říká doktor Thurner, generální ředitel společnosti T-Systems DDM. „Rozšíření našich tiskových zařízení o tento vysoce produktivní inkoustový systém s automatickým podáváním nám zpřístupňuje mnoho dalších tiskových aplikací.“

„Canon je s platformami Océ ColorStream a Océ JetStream jedničkou na trhu vysoce produktivních inkoustových systémů, a to díky naší inovační a investiční filosofii,“ říká Peter Wolff, European Director, Commercial Printing Group společnosti Canon Europe. „Úzce spolupracujeme s předními poskytovateli tiskových služeb, a mohli jsme tak identifikovat jejich potřebu po vysoce produktivním inkoustovém systému s automatickým podáváním, který půjde použít v různorodých prostředích automatické digitální produkce.“

„Spojením vynikajícího barevného podání a kvality produktové řady Océ ColorStream s robustní architekturou a spolehlivostí archového tisku řady Océ VarioPrint jsme vytvořili digitální tiskový stroj, který má opravdu velmi široký obchodní potenciál a může se pochlubit nízkými provozními náklady. Océ VarioPrint i300 vyhoví potřebám poskytovatelů tiskových služeb, kteří působí v oblasti středně objemového tisku, a je tou správnou platformou, která podpoří budoucí růst jejich podnikání.“

Océ VarioPrint i300 Obrázky