Canon na českém a slovenském trhu nově nabízí síťové kamery

Praha, 2. října 2012 – Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, rozšiřuje portfolio svých produktů na českém a slovenském trhu a nově nabídne 4 síťové kamery, které jsou ideální pro inteligentní bezpečnostní dohled například v maloobchodních prodejnách. Kontrakt pro distribuci těchto produktů získala na českém trhu společnost VARIANT plus a na slovenském trhu společnost VAR-TEC.

Canon při vývoji modelů VB-M40 (flexibilní možnosti instalace, pro vnitřní i vnější použití), VB-M600VE (kamera velmi odolná proti mechanickému poškození, ideální pro venkovní použití), VB-M600D (ideální pro vnitřní použití) a VB M700F (pevná čtverhranná kamera) využil své dlouhodobé zkušenosti s vývojem a výrobou digitálních zrcadlovek a kamery se mohou pochlubit vysoce citlivým CMOS snímačem a obrazovým procesorem Digi3. Kamery tak dosahují výjimečné citlivosti 0,008 lux, poskytují špičkovou kvalitu obrazu v rozlišení 1,3 MPx s 30 snímky za sekundu a až 4 nezávislé video streamy MJPEG a H.264.

Pevné kamery jsou vybaveny dálkově elektronicky nastavitelnými varifokálními ultraširokými objektivy 2,8–8,4 mm, které poskytují horizontální zorný úhel až 104 stupňů. Všechny kamery obsahují vestavěné funkce pro videoanalýzu. Ta umožňuje využívat až 16 úloh detekce zároveň, kromě obvyklé detekce pohybu lze detekovat i audio, odcizený nebo zanechaný objekt a sabotáž kamery. Unikátní je možnost polynomiálního ohraničení detekčních zón, což proti standardně obdélníkovým detekčním zónám dává přesnější možnosti detekce. Nasazení v náročném firemním prostředí usnadňují síťové funkce, jako jsou IPv4/IPv6, IP sec a SSL/TLS.

VARIANT plus je společnost s dvacetiletou tradicí a specializuje se na prodej produktů a řešení v oblasti bezpečnostních a elektronických systémů pro komerční budovy i objekty určené k bydlení.

Více informací o společnostech VARIANT plus a VAR-TEC najdete na stránkách: www.variant.cz a www.vartec.sk