Společnosti Canon a Océ úspěšně završily integraci v České republice

PRAHA, Česká republika, 1. července 2013 – K dnešnímu dni se legislativně sloučily (fúzovaly) společnosti Canon a Océ v České republice. Sloučený podnik nese název Canon CZ. Společnost Océ jako samostatný subjekt zaniká, značka Océ však bude nadále používána v rámci produktové řady Canon a jejím logem bude opatřena celá řada produktů. Océ Business Services dále pokračuje ve své činnosti pod názvem Canon Business Services. Se stejným scénářem proběhlo sloučení společností Canon a Océ také na Slovensku. Slovensko patří spolu s Českou republikou do druhé fáze EMEA integračního procesu. Společnosti se úspěšně sloučily již ve Švýcarsku, Německu, Rakousku, Nizozemí, Belgii a Itálii.

Cílem plné integrace Océ do společnosti Canon je vytvořit v jednotlivých státech a celé Evropě sjednocenou a efektivní společnost. Spojením předností Canon a Océ nově vytvoříme nejen kompletní nabídku profesionálních tiskových technologií pro stávající i nové zákazníky, ale i pevný základ pro vyšší ziskovost a zvyšování tržeb v budoucnosti.

Proces integrace začal v České republice a na Slovensku 1. ledna 2013 pod vedením Ladislava Palečka, Managing Directora Canon CZ & Canon Slovakia. „Fúzí obou společností je završeno šestiměsíční období, kdy jsme společně s kolegy z Océ pracovali na proměně obou společností tak, aby vznikla nová a silnější. Vstoupili jsme do nové éry, kdy můžeme našim zákazníkům nabídnout širší a komplexnější portfolio produktů, servis a služby založené na znalostech a zkušenostech dvou vůdčích firem v oblasti tiskových řešení,“ uvedl Ladislav Paleček.

Doplňující informace:

• 16. listopadu 2009 společnost Canon Inc. oznámila svůj záměr o odkoupení 100 % akcií společnosti Océ Venlo.
  • 22. prosince 2009 společnosti Canon Inc. a Océ oznamují, že Evropská komise a švýcarský a tchajwanský úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolily navrhovanou akvizici společnosti Océ společností Canon.
  • 28. ledna 2010 společnost Canon Inc. oznamuje, že činí veřejnou nabídku na odkup všech vydaných běžných akcií a akcií v oběhu společnosti Océ, kterou bude financovat z vlastních zdrojů.
  • 19. května 2010 na veletrhu IPEX 2010 Canon a Océ oznamují první integrační kroky s cílem stát se globálním lídrem na poli tiskového průmyslu.
  • 8. listopadu 2010 první nizozemský zákazník kupuje tiskový systém Canon prostřednictvím distribučního kanálu společnosti Océ.
  • 22. března 2011 Canon a Océ představují první společně vyvinuté tiskové řešení – Canon imagePRESS C7010VPS series – které je výsledkem integrace technologie digitálního barevného tisku řešení Canon imagePRESS C7010VP s inovovaným workflow Océ PRISMA sync.
  • 17. května 2011 Canon a Océ slaví první instalaci řešení Canon imagePRESS C7010VPS, prvního produktu vyvinutého společným úsilím společností Canon a Océ. K danému datu bylo na nový stroj zadáno 15 objednávek.
  • 10. června 2011 Canon a Océ slučují své příslušné tiskové divize ve Švýcarsku – Canon Europa N.V. a Océ (Schweiz) A.G. – a stávají se tak největším poskytovatelem tiskových řešení ve Švýcarsku.
  • 25. ledna 2012 Canon Finance Netherlands B.V., dceřiná společnost plně vlastněná firmou Canon, vydává příkaz k zahájení řízení na zákonný výkup (tzv. „squeeze out procedure“) zbývajících akcií společnosti Océ N.V. dle nizozemského práva.
  • 14. února 2012 Océ N.V. odchází z amsterdamské burzy NYSE Euronext.
  • 31. prosince 2012 byla dokončena integrace v zemích první vlny, což znamená, že 80 % obchodních aktivit společnosti Océ v Evropě bylo plně začleněno do lokálních zastoupení společnosti Canon.
  • 1. ledna 2013 začátek integrace v Čechách a na Slovensku.
  • 1. července 2013 legislativní sloučení (fúze) společností Canon CZ, s. r. o. a Océ Česká republika, s. r. o.