Kamery Canon LEGRIA HF R: Natáčejte a sdílejte ve špičkové kvalitě

PRAHA, 6. ledna 2014 – Značka Canon představila dva nové přírůstky do rodiny svých videokamer - LEGRIA HF R56 a LEGRIA HF R506. Zbrusu nové modely podporují natáčení Full HD filmů, uživatelům nabízí optickou stabilizaci obrazu a inteligentní funkce pro záznam zvuku. Obě novinky splní očekávání i těch nejnáročnějších uživatelů, kteří chtějí nahrávat a sdílet své zážitky ve špičkové kvalitě, a výrazně pozvedne úroveň nahrávek těch, kteří doposud natáčeli na chytré telefony a kompaktní fotoaparáty.

LEGRIA HF R56.jpg LEGRIA HF R506.jpg
LEGRIA HF R56 LEGRIA HF R506

Tvůrčí svoboda pro každého člena rodiny
Nová řada videokamer LEGRIA HR R nadchne hlavně rodiče a rodinné příslušníky. S naprostou lehkostí s nimi zaznamenají důležité okamžiky, např. první krůčky dětí nebo jejich první slůvka. Videokamery nabízí zdokonalený režim Nemluvně (Baby Mode), který rodičům umožňuje založit individuální profily až tří dětí. Autoři snímků pak mohou každé natočená videa ukládat do osobního alba potomka, a vytvářet tak jedinečný soubor dokumentů o vývoji dítěte. K dokonalému kreativnímu výstupu přispívá celá škála animací a informačních značek, které mohou být součástí jednotlivých záběrů. Videa tedy můžete snadno obohatit například informacemi o porodní váze, výšce nebo třeba o důležitých datech a milnících v životě dětí.

Sdílejte své příběhy pomocí wifi
Každý příběh zachycený na videokameru LEGRIA HF R56 můžete přes wifi snadno sdílet jak s rodinnými příslušníky i s přáteli. Ale sdílením natočených videí – například zařízením s operačními systémy iOS nebo Android – využití wifi technologií zdaleka nekončí. Rozšířená funkcionalita bezdrátových sítí umožňuje vzdálený dohled a natáčení videí „na dálku“, tedy aniž byste museli kamer na místě ovládat. K dispozici je i zdarma dostupná aplikace Canon CameraAccess Plus. Ta ve spojení s tabletem nebo chytrým telefonem umožňuje přenos živého obrazu a vzdálené ovládání videokamery, např. včetně zahájení či ukončení nahrávání nebo přibližování a oddalování záběru. S novou videokamerou LEGRIA HF R56 tak můžete sledovat dění u vás doma, ať už jste kdekoliv. Spolu s řadou LEGRIA HF R uvedla společnost Canon také nový elektronicky polohovatelný stojánek, Camera Pan Table CT-V1. Tento podstavec se po připojení k videokameře bezdrátově ovládá pomocí chytrého telefonu nebo tabletu a je horizontálně otočný až do rozsahu 200 stupňů.

Vaše vzpomínky si zaslouží nejvyšší kvalitu
Videokamery LEGRIA HF R56 a LEGRIA HF R506 využívají špičkovou platformu Canon založenou na obrazovém procesoru DIGIC DV4. Veškeré dění tak zachytíte v neuvěřitelně vysoké kvalitě. Snímač Full HD CMOS s rozlišením 3,2 miliónů pixelů umožňuje vytvářet kvalitní snímky za všech světelných podmínek, tedy i za slabého osvětlení. Na vysoké kvalitě videí se podílí i optický stabilizátor obrazu a inteligentní IS technologie pro potlačení otřesů, se kterou zůstávají záběry vždy ostré. Vestavěná inteligentní IS technologie vyhodnocuje pohyby kamerou včetně případného chvění a automaticky volí jeden ze čtyř režimů stabilizace. Jednou z možností je také dynamický režim, který potlačuje efekt nechtěných pohybů videokamerou během chůze.

S novou řadou videokamer uživatelé snadno zachytí i vzdálené objekty. Vysokou kvalitu detailních záběrů významně podporuje špičkový video objektiv Canon HD s výkonným 32násobným optickým zoomem a 57násobným pokročilým optickým zoomem, a to u obou uvedených modelů. Videokamera LEGRIA HF R56 navíc podporuje současné vytváření záznamu v kvalitě vhodné pro velkoplošné projekce i v kvalitě určené pro mobilní zařízení. Díky podpoře duálního záznamu umožňuje model HF R56 během stejného okamžiku vytvořit záznam jak ve formátu AVCHD s vysokorychlostní datovou kompresí, tak v méně kvalitním formátu MP4. Získaný výstup je tedy vhodný pro zpracování v domácích podmínkách, ale i výstup méně náročný na úložnou kapacitu pro efektivní sdílení.

Značka Canon u svých videokamer pamatuje i na to, že zážitek z videozáznamů neovlivňuje pouze obrazová, ale také zvuková složka. U obou nových modelů se o prvotřídní zvuk stará technologie automatického výběru zvukové scény. Volit můžete z pěti předpřipravených režimů, např. mluvené slovo, hudba či redukce šumu. Videokamery poté automaticky optimalizují nastavení mikrofonu tak, aby zvukový záznam maximálně odpovídal natáčené scéně. Výsledkem této automatiky je velmi realistický zvuk.

Intuitivní ovládání
Svůj čas v pomyslném režisérském křesle si s novými videokamerami může vychutnat každý člen rodiny, mimo jiné díky velmi snadnému a intuitivnímu ovládání. Díky malým rozměrům totiž s videokamerami řady HF R mohou pracovat i malé děti. Nové modely se navíc mohou pochlubit velkým barevným kapacitním displejem s úhlopříčkou 7,5 cm (3,0 palců), který podporuje přesné dotykové ovládání konečky prstů. Displej je využitelný jak pro živý pohled během natáčení, tak samozřejmě i pro přehrávání nahraných videí. Dotykové ovládání intuitivně zpřístupňuje všechny potřebné volby včetně nastavení tvůrčích prvků, zvuku a sdílení obsahu.

Klíčové vlastnosti LEGRIA HF R56:

• Vzdálené sledování prostřednictvím wifi
  • Optický inteligentní IS
  • 57násobný pokročilý optický zoom, snímač Full HD CMOS
  • Režim Nemluvně(Baby Mode)
  • Současné nahrávání ve formátech AVCHD a MP4
  • Obrazový procesor DIGIC DV4
  • Automatický výběr zvukové scény
  • Kapacitní dotykový displej LCD o velikosti 7,5 cm a s vysokým rozlišením
  • Interní paměť 8 GB

Klíčové vlastnosti LEGRIA HF R506:

• Optický inteligentní IS