Nová videokamera LEGRIA mini X - tvůrčí natáčení i špičková kvalita zvuku

PRAHA, 6. ledna 2014 – Společnost Canon představila zcela novou videokameru LEGRIA mini X, která vedle špičkového HD videa přináší i profesionální kvalitu zvuku. Nová kamera je ideálním zařízením pro každodenní natáčení. Vysokou kvalitu videa typickou pro produkty Canon doplňuje pokročilý zvuk i design umožňující flexibilní využití. Videokamera LEGRIA mini X nabízí různorodé způsoby využití – od natáčení reportážních scén přes dokumentační snímky a sebevyjádření prostřednictvím videa až po nahrávání koncertů a divadelních představení.

LEGRIA mini X.jpg LEGRIA mini X (2).jpg

Nejen kvalitní obraz, ale také špičkový zvuk
Nová LEGRIA mini X přichází s vynikající kvalitou zvuku, a to především díky novému velkému vestavěnému stereofonnímu mikrofonu. Větší rozměry a lepší dvouvrstvá struktura opletení materiálem z mořské houby umožnily efektivnější odstínění rušivých zvuků na pozadí i nežádoucích vlivů statické elektřiny. Vylepšený mikrofon je svými vlastnostmi ideální pro nahrávání rozhovorů nebo reportáží přímo v terénu. Videokamera LEGRIA mini X se může pochlubit i širokým dynamickým rozsahem. Velmi věrně tak lze zaznamenat všechny úrovně zvuku – od ticha koncertních hal před začátkem představení až po závěrečné velmi bouřlivé instrumentální prvky.

Funkce záznamu s lineární modulací PCM umožňuje nekomprimovaný záznam zvuku s vysokou hustotou. Výsledný zvukový záznam je tak velmi věrný a odpovídá CD kvalitě. S novou kamerou Legria mini X můžete navíc vyžívat nové vstupy pro sluchátka i externí mikrofony a záznam zvuku tak operativně přizpůsobovat okolním podmínkám. Jde o důležitou výhodu například při natáčení rozhovorů nebo během velmi jemného dolaďování úrovně zvuku v hlučných prostředích. Již během natáčení můžete využít technologii Canon Audio Scene Select, umožňující široký výběr z přednastavených zvukových scén. Automatika během natáčení optimalizuje nastavení záznamu tak, aby zvukové podání co nejlépe odpovídalo natáčené scéně, ať už jde o hudební koncert či obchodní jednání.

Mimořádná flexibilita natáčení
LEGRIA mini X zaujme na první pohled inovativním designem. Tělo kamery je dostatečně kompaktní a díky malé hmotnosti je videokamera ideálním zařízením pro spontánní nahrávání. Nový model využívá ultra širokoúhlého objektivu f/2,8 se zorným polem až 170 stupňů. Natáčení v řadě situací a z různých úhlů pohledu ulehčí také vestavěný stojan i výklopný dotykový displej LCD s úhlopříčkou 6,8 cm (2,7 palců). Konstrukce nové kamery umožňuje tzv. hands-free nahrávání. Kameru není potřeba držet v ruce, takže uživatel může být zároveň účinkujícím v natáčené scéně nebo si vychutnat naprostou volnost při režírování a tvorbě záznamu.

Úžasná kvalita pro dokonalý výsledek
Proslulé technologie společnosti Canon pro zpracování obrazu umožňují dosáhnout vysoce kvalitních výsledků, které splňují požadavky amatérských kameramanů i filmařů. Nová kamera umožňuje nahrávání ve formátech AVCHD (1080/50i) a MP4 (1080/25p) a využívá obrazového procesoru DIGIC DV 4 a snímače CMOS typu 1/2,3“. Díky těmto technologiím můžete snadno vytvářet videa a snímky v živých barvách a s minimálním šumem i při natáčení ve špatných světelných podmínkách. Nová optická stabilizace umožňuje v režimu přiblížení (Close-up) snímání přímo z ruky, bez stativu nebo jiné obdobné opory. Působivých výsledků dosáhnete také při natáčení Full HD videa nebo při focení ultra širokoúhlých snímků v rozlišení 12 miliónů pixelů.

Zdokonalená konektivita pro sdílení vašich záběrů
S podporou wifi sítí lze videa a fotografie jednoduše prohlížet a sdílet na mnoha různých zařízeních nebo je bezdrátově ukládat na sociální sítě. Pomocí chytrého telefonu nebo tabletu a aplikace Canon Camera Access Plus řídí uživatel videokameru LEGRIA mini X na dálku a živě sleduje události třeba i u sebe doma nebo v kanceláři tak, že jednoduše připojí zařízení do domácí bezdrátové sítě. S novou videokamerou můžete využívat i nový elektronicky polohovatelný stojánek, Canon Camera Pan Table CT-V1, rovněž s možností vzdáleného ovládání z chytrého telefonu nebo tabletu. Tento volitelný a samostatně prodejný stojánek umožňuje horizontální otáčení v rozsahu až 200 stupňů a ve spojení s ultra širokoúhlým objektivem kamery LEGRIA mini X má tvůrce k dispozici pohled v úhlu celých 360 stupňů.

Tvůrčí režimy
Videokamera LEGRIA mini X otevírá svět tvůrčího nahrávání a umožňuje využívat řadu zábavných režimů, s nimiž snadno vytvoříte z jakékoliv scény dynamické a poutavé filmové dílo hodné sdílení. Například režim Time Lapse Recording slouží pro časosběrné nahrávání v intervalech od pěti sekund až po deset minut. Dlouhý příběh tak převyprávíte s větším spádem a poutavěji. Soustu zábavy si můžete užít i s režimy Fast Motion a Slow Moniton Capture, které umožňují natáčení záznamů až čtyřnásobnou a čtvrtinovou nebo poloviční rychlostí.

Klíčové vlastnosti videokamery LEGRIA mini X:

• Velký stereofonní mikrofon a široký dynamický rozsah
  • Lineární modulace PCM a možnost záznamu zvuku v CD kvalitě
  • Ultra širokoúhlý objektiv s úhlem pohledu až 170° (u videí 160°)
  • Výklopný displej LCD a vestavěný stojan
  • Vzdálené ovládání a sdílení prostřednictvím wifi
  • Přepínání mezi ultra širokoúhlým záběrem a detailem
  • Podpora formátů Full HD, AVCHD a MP4
  • Detekce orientace
  • Ruční řízení zvuku
  • Nahrávání zpomalených a zrychlených záznamů
  • Pořizování časosběrných záznamů