Canon slaví 110 miliónů vyrobených výměnných objektivů řady EF

Praha, Česká republika, 8. července 2015 – Společnost Canon oznámila dosažení dalšího významného milníku ve výrobě objektivů, když překonala hranici 110 miliónů vyrobených výměnných objektivů řady EF¹ – konkrétně se jubilejním kouskem stal ultra širokoúhlý objektiv EF 11-24mm f/4L USM.

110 million EF logo.jpegPamětní logo u příležitosti překonání hranice 110 miliónů objektivů řady EF EF 11-24mm f4L USM.jpegEF 11-24mm f/4L USM

Výroba výměnných objektivů řady EF začala v továrně Utsunomiya v roce 1987, kdy byla tato série poprvé představena společně se systémem analogových zrcadlovek EOS. Celosvětová poptávka po zařízeních z rodiny EOS a výměnných objektivech od té doby neustále roste a dnes má tyto produkty v oblibě široké spektrum uživatelů. V reakci na rostoucí poptávku Canon od té doby rozšířil výrobu do celkem čtyř lokalit včetně Canon Inc. na Tchaj-wanu, Canon Opto (Malaysia) Sdn. Bhd a Oita Canon Inc. v jižním Japonsku.

Po celou dobu své existence Canon posouvá vpřed celé odvětví zpracování obrazu a patří mu řada světových prvenství². Za všechny můžeme uvést například využití ultrazvukového motoru (USM) v objektivech, technologii stabilizace obrazu (IS), vícevrstvý difrakční optický prvek (DO) a antireflexní povrchovou úpravu typu Subwavelength Structure Coating (SWC).

Pořadové číslo 110 000 000 mezi objektivy řady EF patří modelu EF 11-24mm f/4L USM, který společnost Canon uvedla na trh v únoru letošního roku. Tento objektiv se může pochlubit minimální ohniskovou vzdáleností pouhých 11 mm, a tedy i nejširším zorným úhlem na světě³. Objektiv využívá novou optickou konstrukci, která zahrnuje čtyři asférické členy maximalizující obrazovou kvalitu a minimalizující zkreslení.

Produktovou řadu objektivů EF dnes tvoří 71 modelů včetně filmových objektivů pro digitální kinematografii. Společnost Canon bude i nadále pokračovat ve zdokonalování svých různorodých zobrazovacích technologií a využije při tom veškeré své odborné znalosti a zkušenosti z oblasti optiky. Cílem této snahy je vytvářet výjimečné a vysoce spolehlivé objektivy i fotoaparáty a zvyšovat tak zájem o fotografování i natáčení videí. Výrobky Canon splňují požadavky nejrůznějších typů uživatelů – začátečníků, pokročilých amatérů i profesionálních fotografů.

¹ 22. června 2015
² Mezi výměnnými objektivy pro zrcadlovky a kompaktní systémové fotoaparáty
³ Údaj platný k 8. červenci 2015, na základě průzkumu společnosti Canon. Nezahrnovalo objektivy typu „rybí oko“.

EF 11-24mm f/4L USM Obrázky