Canon uvádí objektiv EF 50mm f/1,8 STM pro skvělé portréty a nádherně rozostřené pozadí

Praha, Česká republika, 11. května 2015 – Společnost Canon dnes představila nový objektiv EF 50mm f/1,8 STM. Tento model umožňuje vytvářet snímky s úchvatně rozostřenými pozadím i s objekty vystupujícími do popředí. Nový objektiv je následníkem velmi populárního modelu EF 50mm f/1,8 II a ideální volbou pro všechny, kteří chtějí svůj fotografický um posunout opět o kus dál. Díky vysoké světelnosti f/1,8 a ohniskové vzdálenosti 50 mm vyniká Canon EF 50mm F/1,8 STM v portrétní fotografii i při focení ve špatných světelných podmínkách a snímkům běžných objektů a prostředí dodává umělecký vzhled.

EF 50mm f/1.8 STM.jpeg

Objektiv EF 50mm f/1.8 STM se může pochlubit vylepšeným designem, povrchovou úpravou čoček Super Spectra, clonou se sedmi lamelami a technologií motoru STM pro plynulé a tiché zaostřování. Lehký, kompaktní a cenově dostupný objektiv Canon EF 50mm f/1,8 STM je vítaným rozšířením výbavy všech fotografů, kteří touží po působivějších snímcích.

Kreativní portréty i focení při špatném osvětlení
Díky vysoké světelnosti f/1,8 nabízí nový objektiv precizní kontrolu nad hloubkou ostrosti. Uživatelé tak mohou dát volný průchod svým tvůrčím záměrům a zdůraznit konkrétní místo na snímaném objektu s tím, že vše ostatní v záběru bude jemně rozmazané. Jde o jedinečný způsob, jak nasměrovat pozornost diváků na konkrétní oblast. Nový objektiv je tedy ideální pro snadné vytváření vynikajících portrétů i odvážných uměleckých fotografií a filmů. Minimální hodnota clony navíc zajišťuje přenesení většího množství světla a focení je tak pohodlné i při horších světelných podmínkách.

Nový model je tzv. primární objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností 50 mm a umožňuje dosáhnout vysoce kvalitních výstupů s viditelně vyšší ostrostí a lepším kontrastem. Při použití s digitálními zrcadlovkami EOS se snímačem velikosti APS-C je tento objektiv ideální pro focení portrétů – usnadňuje totiž dosažení perfektní kompozice, která v portrétní fotografii zohledňuje zejména hlavu a ramena snímané osoby. Canon EF 50mm f/1,8 STM je ale užitečný i jako standardní objektiv pro každodenní použití v případě full-frame digitálních zrcadlovek a díky přirozenému úhlu pohledu a perspektivě pomůže skvěle při focení pestré škály objektů.

Nový objektiv umožňuje zaostřovat ze vzdálenosti pouhých 35 centimetrů – uživatelé tak mohou být během focení přímo u snímaných objektů a dosáhnout ještě většího zvětšení. Clona se sedmi lamelami navíc zajišťuje nádherné rozostření pozadí i oblastí s vysokým jasem. Součástí technologií nového objektivu je také povrchová úprava Canon Super Spectra, která minimalizuje vnitřní odrazy i výskyty dvojitého obrazu a odlesků. Nový objektiv tak ve srovnání se svým předchůdcem nabízí celkově vyšší kvalitu obrazu.

Ideální doplněk do brašny každého fotografa
Objektiv EF 50mm f/1,8 STM je nejen kompaktní, ale také velmi lehký – váží pouhých 160 gramů. Novinka tak snadno vklouzne do fotografické brašny a celkovou hmotnost výbavy zvýší jen minimálně. Díky přepracovanému designu je tento objektiv skvělým doplňkem digitálních zrcadlovek EOS střední střídy i pro běžné uživatele. Objektiv se může pochlubit kovovým mechanismem uchycení, který umožňuje robustnější propojení s tělem objektivu. Součástí modelu EF 50mm f/1,8 STM je také kroužek manuálního zaostřování, díky kterému mají fotografové plnou kontrolu nad přesným zaostřením svých snímků i filmů.

Klíčové výhody objektivu EF 50mm f/1,8 STM:

• Fantastický objektiv pro portrétní fotografii
  • Rychlé a téměř neslyšitelné zaostřování
  • Skvělý výkon při špatných světelných podmínkách
  • Super ostrý obraz
  • Kompaktní provedení, díky kterému je možné vzít objektiv všude s sebou

EF 50mm f/1.8 STM Obrázky
EF 50mm f/1.8 STM Specifikace [XLSX, 13 KB]