Uchovávejte a sdílejte své jedinečné vzpomínky s novými fotoaparáty a tiskárnami Canon

PRAHA, 6. ledna 2014 – Značka Canon představila dva nové kompaktní fotoaparáty se superzoomem PowerShot SX600 HS a IXUS 265 HS. Modely z kategorie „namiř a foť“ splní očekávání začínajících fotografů, kteří chtějí svůj objekt zájmu fotit v co největším detailu. Nové fotoaparáty nabízí velký rozsah optického přiblížení, podporu tvůrčích režimů a různé možnosti připojení k okolním zařízením a internetu. Své zážitky tak můžete nejen velmi jednoduše sdílet, ale navíc je lze navždy uchovat v podobě vytištěných fotografií, a to díky dvěma novým kompaktním fotografickým tiskárnám SELPHY CP910 a SELPHY CP820. Tisk z kompaktních fotoaparátů a chytrých telefonů tak nikdy nebyl intuitivnější.

PowerShot SX600 HS.jpg IXUS 265 HS.jpg SELPHY CP910.jpg SELPHY CP820.jpg

PowerShot SX600 HS
IXUS 265 HS SELPHY CP910 SELPHY CP820

Se superzoomem co nejblíže
Uváděné modely PowerShot SX600 HS a IXUS 265 HS umožňují dostat se opravdu velmi blízko focenému objektu, a to díky působivému objektivu se superzoomem. Na výsledném snímku tak můžete zachytit i ty největší detaily. Oba stylové modely mají navíc kompaktní rozměry a jsou velmi lehké. Fotoaparát PowerShot SX600 HS díky širokoúhlému objektivu s ohniskovou vzdáleností 25 mm nabízí dostatečnou flexibilitu nejen při focení panoramatických snímků, ale také při fotografování vzdálených objektů s maximálními detaily. Důležitou roli tak hraje zejména 18násobný optický zoom a technologie ZoomPlus s 36násobným přiblížením, s nimiž můžete být focenému objektu opravdu blízko.

Druhý z uváděných modelů, Canon IXUS 265 HS, je díky univerzálnímu 12násobnímu optickému zoomu s rozsahem ohniskových vzdáleností od 25 do 300 milimetrů vhodný například k focení na hudebních koncertech a festivalech. Fotoaparát e stylovém provedení ocení uživatelé všude tam, kde je příležitost pořídit rozličné snímky od ultra širokoúhlých fotografií až po fotografie vyfocené s velkou ohniskovou vzdáleností.

Vysoce kvalitní výstupy – vždy a všude
Díky špičkovým technologiím společnosti Canon pro zpracování obrazu pořídíte s oběma fotoaparáty velmi kvalitní snímky a snadno je sdílet se svými přáteli. Pokročilý obrazový procesor DIGIC 4+ je výjimečně rychlý a umožňuje tak lehce zachycovat spontánní scény. Ve spojení s vysoce citlivým snímačem CMOS se 16 miliony pixelů podporuje focení během celého dne, od rána do noci, a to včetně úžasných detailů bez ztráty kvality.

Vyfoť, připoj se a sdílej
Jak u modelu PowerShot SX600 HS, tak IXUS 265 HS je sdílení snímků na sociálních sítích i ukládání záloh do cloudu velmi snadné. Speciální tlačítko Mobile Device Connect umožňuje okamžité připojení fotoaparátu k chytrému telefonu. Ke sdílení snímků lze využít i technologii NFC, s níž se během okamžiku připojíte ke kompatibilním zařízením.

Nové možnosti připojení ocení uživatelé například tehdy, když se chtějí vyfotit se svými přáteli nebo rodinou. Fotoaparát je totiž ovladatelný také z chytrého telefonu nebo tabletu, a to až z pětimetrové vzdálenosti. Vše je přitom velmi jednoduché. Na displeji mobilního zařízení se zobrazí virtuální spoušť a několik dalších ovládacích prvků, které umožňují například zobrazení focené scény či uložení výsledného snímku.

Využijte své tvůrčí schopnosti
S novými fotoaparáty můžete dát naplno průchod svým tvůrčím záměrům. Zcela nový rozměr dá snímkům celá řada kreativních efektů. I naprostý laik může díky automatickému režimu Creative Shot pořídit velmi originální fotografie. Tato jedinečná funkce během jednoho stisknutí spouště vytvoří až šest rozdílných snímků, pokaždé s jiným efektem. Celkem je na výběr mezi 46 kreativními efekty čtyř typů: monochromatické efekty, retro efekty, speciální efekty a přirozené efekty. Funkce Hybrid Auto automaticky vytváří čtyřvteřinové filmové klipy před a po stisknutí spouště. Všechny snímky a klipy pak lze spojit do jednoho rozmanitého příběhu.

Jsou s vámi, ať již jste kdekoli – kompaktní design do kapsy
S novými fotoaparáty již nikdy nezmeškáte ten správný okamžik, protože jak model PowerShot SX600 HS, tak i model IXUS 265 HS zvládají focení za denního světla i při špatných světelných podmínkách. Snadno a za všech okolností tak vytváříte naprosto skvělé snímky. Spontánně fotit kdykoliv a kdekoliv můžete zvláště s fotoaparátem IXUS 265 HS, který je dostatečně malý na to, abyste jej mohli mít neustále u sebe. Bez problémů se totiž vejde i do kapsy. Stylový a elegantní fotoaparát zvládá díky odolné kovové povrchové úpravě každodenní použití. Model IXUS 265 HS potěší provedením ve čtyřech jasných barvách – purpurové, růžové, stříbrné a černé. Kvalitní zobrazení vyfocených snímků umožňuje velký displej LCD s úhlopříčkou 7,5 cm (3,0 palců) a s vysokým rozlišením 461 tisíc pixelů. Model PowerShot SX600 HS využívá novou generaci LCD displeje PureColor II G, opět s úhlopříčkou 7,5 cm. Displej velmi věrně zobrazí snímky i v přímém slunečním světle, a proto je šestistovka vhodná například pro letní dovolené.

SELPHY CP910 a SELPHY CP820 – vytiskněte si své vzpomínky
Vaše vzpomínky uchováte nejlépe vytištěním snímků, například na nových, lehce ovladatelných tiskárnách SELPHY CP910 a SELPHY CP820. Velkou výhodou první z uvedených tiskáren je, že fotky můžete mít prakticky okamžitě po vyfocení snímku. Stačí je vytisknout přímo z vašeho chytrého telefonu – podporovány jsou operační systémy iOS a Android – nebo v maximální kvalitě i z vašeho fotoaparátu, pokud umožňuje bezdrátovou komunikaci. Obě nové tiskárny navíc podporují technologii AirPrint™, která fotografie umožňuje tisknout přímo z jakéhokoli kompatibilního zařízení společnosti Apple – bez toho, abyste museli instalovat jakýkoli software. Uváděné modely tisknou z řady typů paměťových karet a díky kompatibilitě s technologií PictBridge také z mnoha dalších zařízení, včetně videokamer.

Jak tiskárna SELPHY CP910, tak i SELPHY CP820 umožňuje vytisknout požadovaný výstup v kvalitě srovnatelné s fotolaboratoří, a to dokonce za necelou minutu. Vysokou rychlost oceníte nejen u tisku fotografií při zvláštních příležitostech, ale také při tisku pohlednic z dovolené či různých karet a samolepek. U obou tiskáren ocení uživatelé kompaktní provedení, intuitivní uživatelské rozhraní. Před vlastním tiskem si jednotlivé snímky můžete velmi podrobně prohlédnout na velkém výklopném displeji LCD s úhlopříčkou 6,8 cm (2,7 palce). Při nastavování parametrů tisku si dokonce lze vybrat typ povrchové úpravy výsledné fotografie – lesklou nebo dvě varianty pololesklé. A není ani třeba měnit inkoustové kazety nebo papír.

Klíčové vlastnosti PowerShot SX600 HS:

• Širokoúhlý objektiv s 18násobným optickým zoomem a 36násobným přiblížením pomocí technologie ZoomPlus
  • Kompaktní provedení vhodné do kapsy, kovová povrchová úprava
  • Systém HS se 16 miliony pixelů, který umožňuje kvalitní výstupy i při špatném osvětlení
  • Wi-Fi a NFC konektivita pro snadné připojení k chytrým telefonům
  • Technologie inteligentního IS pro ostré fotky a stabilní video
  • Funkce Creative Shot automaticky vytváří až 6 jedinečných snímků
  • Technologie Smart Auto umožňuje focení ve stylu „namiř a foť“
  • Využití optického přiblížení i ve filmech Full HD
  • Dostupné barvy: červená, stříbrná a černá

Klíčové vlastnosti IXUS 265 HS:

• Systém HS se 16 miliony pixelů, který umožňuje vynikající výsledky i při špatném osvětlení