Najděte si svůj osobitý styl s novými fotoaparáty Canon IXUS

PRAHA, 12. února 2014 – Značka Canon rozšířila svoji úspěšnou řadu kompaktních fotoaparátů IXUS o tři nové snadno použitelné modely – IXUS 155, IXUS 150 a IXUS 145. Všechny tři novinky se vyznačují vysokým zoomem a designovým provedením, které se vejde do každé kapsy. Model IXUS 155 v sobě kombinuje výpočetní výkon obrazového procesoru DIGIC 6, 10násobný optický zoom a snímač s 20 milióny pixelů. To vše ve stylovém těle, které je pro fotoaparáty řady IXUS typické. Fotoaparáty IXUS 150 a IXUS 145 jsou ideálními vstupními modely pro začínající fotografy, zejména pak díky režimům pro snadné focení, kreativním filtrům a vysoké obrazové kvalitě. Focení ve stylu „namiř a foť“ je tak opravdu snadné, a to i pro největší laiky.

MASTER] IXUS 155 Image [MASTER] IXUS 150 Image [MASTER] IXUS 145 Image
IXUS 155 IXUS 150 IXUS 145

Snadno použitelné fotoaparáty s impozantními výsledky
Při vývoji uvedených fotoaparátů IXUS využila společnost Canon své špičkové zkušenosti z oblasti optiky. Všechny tři novinky jsou navržené tak, aby usnadnily pořizování vysoce kvalitních záznamů.

Pomocí fotoaparátu IXUS 155 můžete zaznamenávat vaše důležité události v ohromujících a ostrých detailech. Za vynikající kvalitou tohoto modelu stojí zejména snímač s vysokým rozlišením, 10násobný optický zoom a 20násobné digitální přiblížení pomocí technologie ZoomPlus. Fotoaparáty IXUS 150 a IXUS 145 se mohou pochlubit jak snímačem s 16 milióny pixelů, tak i 8násobným optickým zoomem. Oba modely s sebou navíc můžete vzít takřka kamkoliv a kdykoliv tak pořídit skvělé snímky.

Aby byly vaše snímky ostré a nerozmazané, a to i při focení v davu, disponují štíhlé fotoaparáty IXUS 155 a IXUS 150 pokročilým optickým stabilizátorem obrazu s technologií inteligentního IS. Obě zařízení tak automaticky vyhodnocují aktuální podmínky a vybírají nejlepší nastavení stabilizace z osmi představených scénářů. Příkladem takového scénáře může být například režim Powered IS pro zesílenou stabilizaci obrazu. Díky němu nebudou filmové záběry roztřesené ani během pohybů při natáčení s vysokým zoomem.

Využijte své tvůrčí schopnosti
Bez ohledu na to, zda potřebujete zachytit nezapomenutelné chvíle nebo jen zdokumentovat relaxaci s přáteli, s novými kompakty Canon IXUS 155 a IXUS 150 vždy docílíte vynikajících výsledků. Technologie Canon Smart Auto automaticky vybírá nejlepší nastavení z celkem 32 přednastavených situací, takže jedinou vaší starostí v cestě za dokonalým záběrem bude kompozice. Všechny nové fotoaparáty obsahují také tlačítko Help, po jehož stisknutí se na displeji objeví vysvětlení hlavních vlastností přístroje a také tipy, jak lépe fotit bez ohledu na úroveň vašich odborných znalostí.

Pokud vás baví experimentování s nastavováním parametrů snímku, určitě oceníte řadu zábavných a snadno použitelných kreativních efektů. Vzhled i celkové pojetí snímků navíc můžete měnit okamžitě a ihned tak máte k dispozici naprosto odlišné záběry téže scény. Mezi efekty nechybí například rybí oko, miniatury nebo efekt starého fotoaparátu.

Nahrávejte a přehrávejte ve vysoké kvalitě
Všechny nové modely vedle fotografování usnadňují i nahrávání filmů ve vysoké kvalitě HD 720p. Přístroje jsou vybaveny tlačítkem Movie, pomocí kterého snadno a velmi rychle přepínáte mezi focením a filmováním. Velký displej s úhlopříčkou 6,8 cm (2,7 palce) navíc umožňuje maximální kontrolu nad kompozicí snímků a nad jejich výslednou podobou ihned po pořízení. Nové fotoaparáty IXUS se mohou pochlubit i speciálním režimem Eco Mode, který snižuje spotřebu energie a umožňuje tak pořídit více snímků na jedno nabití baterie.

Klíčové vlastnosti IXUS 155:
• 20 miliónů pixelů pro jemné detaily
• Ultra širokoúhlý objektiv s 10násobným optickým zoomem
• 20násobné prodloužení přiblížení pomocí technologie ZoomPlus
• Stylové a ultra kompaktní pokovené tělo
• Inteligentní stabilizátor obrazu pro ostré fotky i filmy
• Technologie Smart Auto umožňuje focení ve stylu „namiř a foť“ s kvalitními výsledky

Klíčové vlastnosti IXUS 150:
• 16 miliónů pixelů pro detailní snímky
• 8násobný optický zoom a 16násobné prodloužení přiblížení umožňuje dostat se k focenému objektu co nejblíže
• Stylové a ultra kompaktní pokovené tělo
• Inteligentní stabilizátor obrazu pro ostré fotky i filmy