Nové ultra širokoúhlé objektivy Canon se zoomem a optickou stabilizací

PRAHA, 13. května 2014 – Značka Canon rozšiřuje svoji produktovou řadu EF objektivů o dva nové, vysoce výkonné širokoúhlé modely se zoomem - EF 16-35mm f/4L IS USM a EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM. První z dvojice nových objektivů je součástí profesionální řady L a nabízí mimořádný výkon v celém rozsahu zoomu. Kompaktní a lehký model EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM je vhodný zejména pro řadu digitálních zrcadlovek se snímačem velikosti APS-C. Je ideální pro uživatele, kteří si chtějí rozšířit své obzory a posunout své fotografické umění o úroveň výš. Ti ocení zejména optickou stabilizaci obrazu a technologii pohonu automatického zaostřování STM, tedy vlastnosti, díky nimž budou výsledné snímky i videa v rozlišení HD vždy ostré a čisté.

EF 16-35mm f-4L IS USM.jpg EF-S 10-18mm f-4.5-5.6 IS STM.jpg
EF 16-35mm f/4L IS USM EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Vysoce výkonný, vysoce přesný a širokoúhlý – to je objektiv EF 16-35mm f/4L IS USM
Model EF 16-35mm f/4L IS USM je velmi všestranný objektiv, který využijí jak profesionálové, tak i nadšení amatéři. Objektiv je vhodný zejména pro pořizování širokoúhlých záběrů včetně krajinek a architektury a pro fotografování ve stísněných prostorách. Canon EF 16-35mm f/4L IS USM je velmi flexibilní objektiv, který se navíc může pochlubit prvotřídní optickou konstrukcí a pevnou světelností f/4.

Objektiv EF 16-35mm f/4L IS USM je prvním ultra širokoúhlým objektivem elitní řady L, který využívá technologii optické stabilizace obrazu. Tato nová 4kroková stabilizace využívá mj. gyroskopický senzor a umožňuje tak vytvářet velmi ostré a detailní snímky při pořizování statických záběrů i při filmování.

Prvotřídní optické technologie a design
Uživatelé u nového objektivu ocení i velmi rychlé a tiché automatické zaostřování, které umožňuje ultrazvukový motor USM. Tato průkopnická technologie společnosti Canon je ideální zejména při focení v režimu inteligentního průběžného automatického zaostřování. Tvůrčí svobodu fotografů zvětšuje i plně manuální kroužek ostření, s nímž lze jemně dolaďovat zaostření v ručním i automatickém režimu.

Společnost Canon vyvinula nový objektiv s cílem nabídnout uživatelům nejvyšší možnou kvalitu obrazu. Optická struktura objektivu byla proto opatřena dvěma prvky s velmi nízkým rozptylem, které minimalizují chromatickou aberaci a eliminují barevné neostrosti. Povrchová úprava Super Spectra navíc výrazně snižuje záblesky a stíny, fluorový povrch předního a zadního členu zajišťuje ochranu všech optických prvků objektivu před znečištěním prachem či vodou. Díky kruhové cloně s devíti lamelami lze také vytvořit působivě rozostřené pozadí a atraktivní bokeh.

Nový model se může pochlubit i velmi snadným použitím a profesionálním výkonem, a to díky optimalizovanému provedení objektivu. Vysoce kvalitní design vyniká je kompaktní a lehkou konstrukcí, která umožňuje velmi pohodlné držení objektivu i intuitivní přístup k ovládání zoomu a ostření. S koženou povrchovou úpravou působí model opravdu profesionálně.

S objektivem EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM více uvidíte i zachytíte
Nový objektiv EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM je ideální pro všechny uživatele, kteří chtějí rozšířit své stávající vybavení a proniknout do tajů fotografického řemesla. Díky působivému rozsahu širokoúhlých ohniskových vzdáleností od 10 do 18 mm mohou dát fotografové volný průchod svým tvůrčím myšlenkám. A to se týká opravdu širokého spektru scén od focení širokoúhlých krajinek a panoramatických městských záběrů na dovolené až po skupinové snímky ve stísněných prostorách na večírcích a oslavách. Zkušenosti z oblasti optiky umožnily společnosti Canon umístit široký rozsah ohniskové vzdálenosti do působivé a lehké konstrukce objektivu, která se pohodlně vejde jak do batohu, tak i do brašny s příslušenstvím a do malé kabelky.

Optická 4kroková stabilizace obrazu umožňuje, aby všechny snímky byly vždy ostré a stabilní, a to i při fotografování z ruky. Navíc kroková technologie pohonu Canon STM zajišťuje vysoce výkonné automatické zaostřování při pořizování statických snímků i téměř tiché AF během natáčení videí. Při použití s digitálními zrcadlovkami řady EOS, které podporují automatické zaostřování během natáčení videí, umožňuje technologie STM plynulé a kontinuální zaostřování. Tato vlastnost je výhodná zejména pro sledování pohybujících se objektů, mimo jiné také díky možnosti hladkého přechodu zaostření. Klidné zaostřování předchází i nechtěnému rušení zvukové stopy – zaznamenaný zvuk je tak velmi čistý a věrně odpovídá natáčené scéně. Nový objektiv EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM obsahuje optický prvek s velmi nízkým rozptylem a může se pochlubit i využitím řady optimalizovaných povrchových úprav. Fotografové tak mají k dispozici vynikající výkon v celém rozsahu ohniskových vzdáleností.

Klíčové vlastnosti objektivu EF 16-35mm f/4L IS USM:
• Konstrukce a optika profesionální řady L
• Pevná světelnost f/4
• 4kroková optická stabilizace obrazu
• Rychlé a tiché automatické zaostřování
• Vynikající kvalita obrazu
• Kruhová clona s devíti lamelami
• Možnost manuálního zaostřování i při AF
• Minimální zaostřovací vzdálenost 0,28 metru
• Neotáčivý přední prvek
• Odolnost vůči vlivům prostředí

Klíčové vlastnosti objektivu EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM: