Dejte průchod tvůrčímu focení s bleskem – Canon uvádí SPEEDLITE 430EX III-RT

Praha, Česká republika, 8. července 2015 – Společnost Canon rozšiřuje svůj systém EOS o nový blesk SPEEDLITE 430EX III-RT, který nahrazuje model Speedlite 430EX II. Canon tuto třetí generaci blesku 430EX navrhl s cílem rozšířit možnosti fotografování – SPEEDLITE 430EX III-RT přináší řadu pokročilých vlastností včetně integrovaného dálkového ovládání. Nadšencům i profesionálním fotografům využívajícím přístroje řady EOS tak nový blesk otevírá další dimenzi tvůrčí práce s osvětlením.

SPEEDLITE 430EX III.jpeg

Síla světla v dlani
Nový SPEEDLITE 430EX III-RT je nejschopnější poloprofesionální blesk z řady Canon Speedlite v historii. Maximální směrné číslo 43 při hodnotě citlivosti ISO 100 zajišťuje dostatečný výkon pro osvětlení objektů v široké škále podmínek. Za vysokou flexibilitou SPEEDLITE 430EX III-RT stojí i možnost spolupráce s dalšími blesky s využitím rádiového nebo optického dálkového ovládání. Díky pokrytí ohniskové vzdálenosti objektivu v rozsahu 24 až 105 mm (s vestavěným adaptérem je nejkratší ohnisková vzdálenost jen 14 mm) nabízí SPEEDLITE 430EX III široký i úzký rozptyl záblesku, který si může fotograf přizpůsobit dle svého.

Blesk SPEEDLITE 430EX III-RT je ideální pro kreativní fotografy. Umožňuje totiž experimentovat v prostředích s různým osvětlením a spolupracuje se stávajícími rádiovými i optickými systémy značky Canon pro bezdrátové ovládání blesků. Novinka je navíc kompatibilní i s fotoaparáty, které obsahují integrovaný ovladač Speedlite. V případě zařízení, jako jsou například digitální zrcadlovky EOS 760D a EOS 70D, mohou SPEEDLITE 430EX III-RT využívat fotografové ihned jako blesk mimo fotoaparát a ovládat jej – včetně nastavení výstupního výkonu – přímo z těla přístroje.

SPEEDLITE 430EX III-RT je kompatibilní s velmi flexibilním systémem rádiového vysílání (RT) společnosti Canon, díky kterému mohou uživatelé ovládat až pět skupin RT blesků s maximálně 15 blesky v každé z nich – a to až na vzdálenost 30 metrů. Uživatelé mohou pro ovládání SPEEDLITE 430EX III-RT využívat i jednotku Canon ST-E3-RT nebo blesk Speedlite 600EX-RT. Novinka tak profesionálním i pokročilým fotografům přináší nové možnosti práce s bleskem.

Blesk SPEEDLITE 430EX III-RT, který představuje pro fotografy přenosný zdroj dalšího osvětlení, se může ve srovnání se svým předchůdcem pochlubit menšími rozměry i rychlejším a tichým nabíjením. Nový blesk je spolehlivý a vždy připravený na další snímek. Adaptér pro odražení záblesku navíc umožňuje měkčí rozptyl světla z blesku. SPEEDLITE 430EX III-RT je tak ideální pro pořizování snímků v interiéru, kdy fotografové vyžadují přirozenější a příjemnější osvětlení.

Součástí je oranžový filtr, díky kterému mohou uživatelé sladit – nebo naopak odlišit – barvu záblesku s okolním osvětlením. Nechybí ani integrovaná odrazná destička, díky které budou mít portréty tu správnou jiskru. Canon SPEEDLITE 430EX III-RT se může pochlubit i novým vylepšeným osvětleným LCD displejem s bodovou maticí, který umožňuje snadné ovládání všech vlastností blesku, a víceúčelovým voličem pro rychlý přístup k nejdůležitějším funkcím.

Klíčové vlastnosti blesku SPEEDLITE 430EX III-RT:

• Výkonný a zároveň kompaktní blesk, který mohou uživatelé vzít kamkoli
  • Jednoduché ovládání a intuitivní rozhraní
  • Dálkové ovládání blesku pro maximální kontrolu nad záběrem
  • Focení příjemných portrétů s využitím odraženého světla
  • Příslušnost k produktové řadě EOS a možnost integrace s dalšími blesky Speedlite

Speedlite 430EX III-RT Obrázky
Speedlite 430EX III-RT Specifikace [XLSX, 15 KB]