Canon uvádí CJ20ex7.8B – přenosný 4K objektiv typu 2/3“ se zoomem určený pro televizní kamery

Praha, Česká republika, 10. listopadu 2015 – Společnost Canon dnes představila CJ20ex7.8B, nový přenosný 4K objektiv typu 2/3“ pro profesionální televizní vysílání. Canon CJ20ex7.8B se může pochlubit 20násobným zoomem a rozsahem ohniskových vzdáleností 7,8 mm až 156 mm.

CJ20ex7.8B

Nový objektiv, který Canon v podobě prototypu představil poprvé na letošním veletrhu IBC v Amsterdamu, umožňuje vytvářet působivý video obsah ve vysokém rozlišení 4K, a to v široké škále televizních aplikací – od natáčení sportovních událostí a zpravodajství až po tvorbu dokumentů a nekonečných seriálů z natáčecích studií. Univerzální CJ20ex7.8B rozšiřuje možnosti produktové řady 4K objektivů značky Canon pro kamery se snímačem typu 2/3“ a bude skvělou alternativou k modelu CJ12ex4.3B, přenosnému 4K objektivu typu 2/3“ se zoomem a nejširším zorným úhlem na světě.

Mimořádný optický výkon v rozlišení 4K
Canon při vývoji nového objektivu využil své špičkové zkušenosti a pokročilé technologie z oblasti optiky a CJ20ex7.8B tak přináší skvělý výkon, díky kterému je ideálním objektivem pro použití se 4K televizními kamerami.

Objektiv CJ20ex7.8B se může pochlubit optimálním umístěním optických prvků i přesnou montáží jednotlivých komponent. Výsledný obraz ve 4K rozlišení je tak velmi kvalitní od středu až po okrajové části zorného pole. Díky dokonalé kvalitě a vynikající reprodukci barev je nový objektiv ideální pro profesionály, kteří chtějí vytvářet působivá videa v ultra vysokém rozlišení.

Součástí nového objektivu CJ20ex7.8B je i vestavěný telekonvertor 2,0x, který i během natáčení při maximální ohniskové vzdálenosti 312 mm zachovává vynikající obrazovou kvalitu důležitou pro 4K televizní kamery.

Přenositelný a flexibilní – přesně pro potřeby televizního průmyslu
Díky kompaktnímu a lehkému tělu nabízí nový objektiv vynikající mobilitu. Canon tak reaguje na požadavky televizního průmyslu – novinka usnadňuje natáčení při umístění kamery na rameni i pohodlný transport.

CJ20ex7.8B Obrázky
CJ20ex7.8B Specifikace [XLSX, 11 KB]