Canon představuje nový 24palcový 4K referenční monitor a skvělé 4K kamery pro profesionály i vášnivé filmaře

Praha, Česká republika, 8. dubna 2015 – Společnost Canon dnes představila svoji další generaci vstupně-výstupních řešení pro produkci ve 4K rozlišení. Nová řada zahrnuje robustní 24palcový 4K referenční monitor DP-V2410 a dvě nové 4K kamery – model EOS C300 Mark II z filmové řady Cinema EOS a kompaktní videokameru XC10 kombinovanou s digitálním fotoaparátem, která je určená pro začínající filmaře.

DP-V2410
EOS C300 Mark II
XC10

DP-V2410 – 24palcový 4K referenční monitor
Nový monitor navrhla společnost Canon pro použití jak v natáčecích studiích, tak i ve venkovních lokalitách, a to pro televizní i filmovou produkci. Model DP-V2410 poskytuje přesné a spolehlivé zobrazení obsahu ve 4K rozlišení. Zjednodušuje i natáčení naživo, zejména pak tím, že umožňuje kontrolovat kvalitu, expozici i zaostření a podporuje správu barev i colour grading přímo v prostředí natáčecího studia.

V produktové řadě referenčních monitorů značky Canon pro 4K rozlišení patří modelu DP V2410 místo hned vedle monitoru DP-V3010. Novinka se může pochlubit úžasným 4K rozlišením 4 096 x 2 160 pixelů i ohromující přesností podání barev. Díky novému režimu High Dynamic Range zobrazuje monitor DP-V2410 současně podrobné detaily v extrémně tmavých i v extrémně jasných oblastech – obraz je tak mnohem přirozenější a realističtější. Společnost Canon model DP-V2410 optimalizovala pro filmový barevný prostor DCI-P3, pro televizní barevný gamut dle standardu ITU-R BT.2020 i pro ACES Proxy 1.0. Monitor navíc využívá nový IPS panel s RGB led podsvícením a kontrastním poměrem 2 000:1. Uživatelé určitě ocení i systém pro automatickou korekci barev a jasu, který zajišťuje trvale konzistentní kvalitu obrazu, barevného podání i osvětlení.

Nový referenční monitor DP-V2410 se může pochlubit 3G/HD-SDI i HDMI rozhraním a vestavěnou jednotkou pro debayering, která umožňuje zobrazit záběry v nativním 4K RAW formátu přímo z kompatibilních Cinema EOS kamer. Díky tomu, že přímé zobrazení dat RAW nevyžaduje externí jednotku, šetří nový monitor celkové náklady na produkční vybavení. Součástí modelu DP V2410 je i funkce pro automatické přebírání nastavení barev z kompatibilních kamer značky Canon. Tato funkce zabraňuje chybám zobrazení způsobených nesprávným nastavením.

Produkční týmy mají k dispozici pro rychlou a snadnou kontrolu záběrů přímo ve studiu širokou škálu funkcí včetně 4K kontrolního a vektorového osciloskopu, který zpřístupňuje informace o barevnosti, jasu i osvětlení. Součástí nového monitoru je i několik 1D/3D LUT tabulek pro pohodlné sledování a audio level meter, který umožňuje přesné nahrávání zvuku.

Tělo monitoru DP-V2410 je velmi elegantní i robustní zároveň a obsahuje masivní držadlo. Nový monitor navíc váží pouhých 12 kilogramů a jeho přenášení v rámci natáčecího studia je tak velmi snadné. Součástí dodávky monitoru je i stejnosměrná napájecí jednotka na 24 V, která umožňuje celodenní provoz.

Monitor DP-V2410 bude v Evropě v prodeji od 4. čtvrtletí 2015.

Kamery EOS C300 Mark II a XC10 – nová generace natáčení filmů ve 4K rozlišení
Canon EOS C300 Mark II je nová vysoce odolná kamera z filmové řady Cinema EOS, která filmařům i reportérům umožňuje natáčet v ohromujícím 4K rozlišení s dynamickým rozsahem 15 EV a ve vysoké přenosové rychlosti. Své záznamy mohou uživatelé ukládat na interní paměťové karty standardu CFast 2.0.

Nová digitální videokamera XC10 je ideální pro začínající filmaře i jako doplňková kamera pro profesionální produkci. Tento kompaktní model je opravdu všestranný – pomocí jediného zařízení je možné natáčet jak ve 4K rozlišení s vysokou přenosovou rychlostí, tak i vytvářet 12megapixelové statické snímky.

Další informace o filmové kameře EOS C300 Mark II a videokameře XC10 jsou k dispozici v přiložených tiskových zprávách.

DP-V2410 Obrázky
EOS C300 Mark II Obrázky