Canon jako první na světě pokořil hranici 100 miliónů vyrobených výměnných objektivů

PRAHA, 30. dubna 2014 – Značka Canon dosáhla dalšího významného milníku ve výrobě objektivů. Právě dnes slaví svůj stomilióntý výměnný objektiv řady EF. Jako vůbec první na světě tak Canon překonal tuto významnou hranici, a to jen 11 měsíců od loňského května, kdy dosáhl celkového počtu 90 miliónů vyrobených objektivů.

EF_Lineup_100Million_image.jpg

Výrobu objektivů řady EF a zrcadlovek EOS zahájila společnost Canon v březnu roku 1987 a během celých 27 let byla vždy na špičce v oblasti zpracování obrazu. Značka Canon je lídrem ve vývoji nových technologií a patří jí tak celá řada světových prvenství. Za všechny můžeme uvést využití ultrazvukového motoru pro automatické zaostřování, technologii stabilizace obrazu v objektivu či vícevrstvý difrakční optický prvek. Příkladem významné inovace je také objektiv EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1,4x, který společnost Canon uvedla v roce 2013. Jde totiž o první model objektivu se špičkovým zoomem a vestavěným telekonvertorem 1,4x na světě .

Produktovou řadu objektivů EF dnes tvoří více než 80 modelů a jde tedy o nejširší nabídku objektivů na trhu. Modely EF mají navíc v oblibě jak amatéři, tak i profesionální fotografové. Canon hodlá ve vývoji této řady pokračovat a mimo jiné navázat na nedávné inovace v oblasti s digitální kinematografií a kompaktními systémovými fotoaparáty EOS. Objektivy pro filmové kamery uvedla společnost Canon v lednu 2012 a objektivy EF-M pro fotoaparát EOS M v září téhož roku.

Trvalou popularitu produktové řady Canon EF nejnověji potvrzuje i skutečnost, že značka Canon si již jedenáct let v řadě drží první místo v celosvětovém prodeji digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy . V únoru letošního roku navíc Canon překonal další významnou hranici ve výrobě digitálních a analogových zrcadlovek EOS – od roku 1987 společnost vyrobila již více než 70 miliónů kusů těchto fotoaparátů.

Společnost Canon bude i nadále pokračovat ve zdokonalování svých zobrazovacích technologií a využije při tom veškeré své zkušenosti z oblasti optiky. Cílem této snahy je splnit požadavky nejrůznějších typů uživatelů od amatérů přes pokročilé uživatele až po profesionální fotografy a nabídnout výjimečné i spolehlivé objektivy a fotoaparáty, které zvýší zájem o fotografování a natáčení na vysoké úrovni.

EF 100 Million logo [ZIP, 18 KB]
EF 100Million Lineup - Current Models Image [ZIP, 1.3 MB]