Canon překonal milník 250 milionů digitálních fotoaparátů

PRAHA, 27. března 2014 – Značka Canon si již jedenáct let v řadě drží první místo v celosvětovém prodeji digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy . Canon se navíc může pochlubit překonáním dalšího milníku – 250 miliónů kusů digitálních zrcadlovek a kompaktních systémových fotoaparátů, které byly vyrobeny k 31. lednu 2014.

PowerShot G1 X Mark II (Large) EOS 70D FSL w EF-S 18-135mm IS STM
PowerShot G1 X Mark II EOS 70D

Mezi produkty, které k těmto úspěchům přispěly nejvýrazněji, patří model Canon EOS 70D, digitální zrcadlovka s inovativní technologií automatického zaostřování CMOS s duálními pixely. Velký podíl mají také fotoaparáty z legendární řady IXUS se stylovým designem a konstrukcí, která určuje hlavní trendy na trhu kompaktních fotoaparátů.

Společnost Canon uvedla první digitální fotoaparát v polovině 90. let minulého století a dnes je světovým lídrem v oblasti technologického vývoje a řešení pro zpracování obrazu. Špičkové produkty, ke kterým od února letošního roku patří i nová vlajková loď mezi digitálními fotoaparáty model PowerShot G1 X Mark II, potvrzují úsilí značky Canon neustále přicházet s dalšími inovativními službami a technologiemi. Cílem této snahy je přitom splnit požadavky nejrůznějších typů uživatelů od amatérů až po profesionální fotografy.