Canon slaví 70 miliónů fotoaparátů řady EOS

PRAHA, 6. února 2014 – Značka Canon má velký důvod k oslavám. Do února 2014 vyrobila společnost 70 miliónů kusů přístrojů legendární řady EOS. Na rekordním počtu se podílí filmové i digitální zrcadlovky. Řada EOS byla poprvé představena v roce 1987 a ve srovnání s předchozími desetimiliónovými milníky překonal Canon sedmdesátimiliónovou hranici v rekordně krátkém čase. Celkového počtu 60 miliónů kusů dosáhl Canon v říjnu roku 2012 a dalších deset miliónů tedy zvládl vyrobit za pouhých šestnáct měsíců.

Eos 70D.jpg 70 million.jpg

Mezi fotoaparáty, které v uplynulém roce k překonání 70 miliónové hranice přispěly, lze vyzdvihnout modely Canon EOS 70D a EOS 100D. První fotoaparát z této dvojice nabízí inovativní technologii automatického zaostřování CMOS s duálními pixely, druhý spojuje výhody kompaktního a lehkého těla s nebývale vysokým výkonem.

Společnost Canon si stojí za předsevzetím, že bude zákazníkům v oblasti zpracování obrazu partnerem na celý život, a tomuto závazku zůstane věrná i nadále. I v dalších letech bude Canon přicházet s inovativními produkty, které fotografům – bez ohledu na úroveň jejich dovedností – umožní zaznamenávat a sdílet důležité životní okamžiky v nejlepší možné kvalitě obrazu.