Canon LEGRIA mini X a EOS 1200D získávají významná ocenění EISA

PRAHA, 15. srpna 2014 – Značka Canon získala dvě významná ocenění od Evropské obrazové a zvukové asociace (EISA). Populární digitální zrcadlovku EOS 1200D EISA ocenila titulem „Evropská digitální zrcadlovka pro spotřebitele“ a inovativní videokamera LEGRIA mini X se může pyšnit oceněním „Evropská lifestylová videokamera“. Obě ceny, udělené pro období 2014 – 2015, jsou potvrzením výjimečné kvality produktů značky Canon.

European Lifestyle Camcorder 2014-2015.jpg
European SLR Camera 2014-2015.jpg
Evropská lifestylová videokamera
2014-2015
Evropská zrcadlovka
2014-2015

Odborná porota EISA je složená z redaktorů 50 předních časopisů, které vycházejí ve dvacítce evropských zemí. Ocenění mohou získat pouze prokazatelně hodnotné produkty s vysoce inovativními technologiemi, zajímavým designem a uživatelsky efektivními vlastnostmi. V letošním roce tato kritéria ve své třídě nejlépe splnila digitální videokamera LEGRIA mini X a digitální zrcadlovka EOS 1200D

„Naší snahou je nabízet spotřebitelům produkty, které jim zpřístupní nové kreativní možnosti. A přesně to je případ obou našich oceněných produktů, zrcadlovky EOS 1200D i videokamery LEGRIA mini X,” říká Ladislav Paleček, generální ředitel Canon CZ & SK. „Jsme na tento výsledek velmi hrdí a je skvělé, že Evropská obrazová a zvuková asociace uznala naše trvalé úsilí uvádět na trh nejmodernější technologie.“

Evropská zrcadlovka pro období 2014-2015: Canon EOS 1200D
V komentáři k ocenění pro Canon EOS 1200D odborná komise EISA uvedla: „Tato kompaktní, lehká a snadno použitelná digitální zrcadlovka je vhodná jak pro začínající fotografy, tak i pro zkušené uživatele s omezeným rozpočtem. Díky snímači APS-C CMOS s 18 milióny pixelů a obrazovému procesoru DIGIC 4 umožňuje pořizovat vysoce kvalitní snímky s dobrým dynamickým rozsahem a nízkou úrovní šumu i při citlivosti ISO vyšší než 1 600. K dispozici je i specializovaný průvodce pro chytré telefony – aplikace EOS Companion novým uživatelům ukazuje, jak co nejlépe fotoaparát EOS 1200D využít. Mezi další užitečné vlastnosti u tohoto modelu patří LCD displej s rozlišením 460 000 bodů, 63zónový dvouvrstvý snímač pro přesné a konzistentní měření parametrů scény, podpora korekce objektivu a řada kreativních filtrů. Fotoaparát Canon EOS 1200D se tak může pochlubit vynikajícím poměrem ceny a výkonu.“

Evropská lifestylová videokamera pro období 2014-2015: Canon LEGRIA mini X
Ocenění pro Canon LEGRIA mini X komentovala odborná porota EISA těmito slovy: „Druhá generace této malé videokamery se může pochlubit ještě originálnější koncepcí. Model LEGRIA mini X nabízí uživatelům například otočný dotykový displej, který je ideální pro „selfie“ snímky, a nastavitelný stojan, díky kterému mohou uživatelé kameru umístit prakticky na jakýkoli povrch. Mezi klíčové vlastnosti této videokamery patří i ultra širokoúhlý objektiv se světelností f/2,8 a zorným úhlem až 170 stupňů. Tato videokamera podporuje Full HD videa (v režimu natáčení 25p nebo 50i a pro kodeky MP4 i AVCHD), a to díky uvedenému objektivu a snímači CMOS typu 1/2,3“ s rozlišením 12,8 miliónů pixelů. Interní mikrofon umožňuje pořídit stereofonní zvukový záznam s podporou lineárního PCM. Užitečná je i široká konektivita, která zahrnuje 3,5mm mini konektor pro externí mikrofon, rozhraní pro sluchátka a řadu rozhraní pro snadný přenos obrazu a dat – mini HDMI, mini USB a Wi-Fi. Díky podpoře Wi-Fi mohou uživatelé videokameru LEGRIA mini X vzdáleně ovládat z chytrých zařízení. Tato vidokamera je skutečně flexibilní, a tedy i ideální partner pro záznam každodenních zážitků.“