Canon zdokonaluje platformu irista

Praha, Česká republika, 15. září 2014 – Canon představuje zdokonalenou verzi své cloudové služby pro správu fotografií irista. Platformu společnost Canon spustila v červnu letošního roku. Aktualizace se může pochlubit řadou nových funkcí včetně přepracovaného a optimalizovaného rozhraní pro tablety a možnosti vytvářet vlastní fotoknihy přímo z prostředí iristy. Mezi novinkami nechybí ani přímá integrace s Wi-Fi fotoaparáty značky Canon. Nová verze platformy irista tak nabízí více možností propojení a je uživatelsky přátelštější.

irista.jpg

Uživatelé ocení výhody integrace s fotoaparáty značky Canon, které podporují technologii Wi-Fi. Snímky tak lze na iristu nahrávat přímo z fotoaparátu a jednotlivé obrázky jsou poté přístupné ze všech kompatibilních zařízení. Vše je navíc dostupné stiskem jednoho tlačítka.

Od prosince 2014 bude vylepšená platforma irista podporovat využití více zařízení najednou a bude kompatibilní se širokou škálou nejprodávanějších tabletů s operačními systémy iOS a Android. Uživatelé tabletů budou mít k dispozici všechny funkce platformy irista a rozhraní navíc zohlední i různá rozlišení a velikosti displejů. Správa fotoalb tak bude snadná i na cestách.

Mezi další vylepšení platformy irista patří také kompatibilita s Adobe Lightroom, která umožňuje upravovat snímky přímo v aplikaci Lightroom a ukládat je do platformy irista. Výhodou je jednotné centrální úložiště pro všechny fotografie. Spolupráce s aplikací Lightroom navíc umožňuje i ukládání XMP dat do iristy a jejich prohledávání. Uživatelé pak mohou své snímky filtrovat a synchronizovat podle metadat z aplikace Lightroom.

Během předvánočního období bude k dispozici také funkce pro vytvoření a objednání fotoknih ve špičkové kvalitě značky Canon. Celý postup bude velmi jednoduchý – uživatelé si z fotoalba vyberou snímky, přímo v iristě nastaví požadavky na vzhled publikace a po objednání obdrží nádhernou fotoknihu vytištěnou ve vysoké kvalitě. Fotoknihy ale nejsou jedinou možností, jak originálně uchovávat fotografie. K dispozici bude i možnost tisku fotografií přímo z prostředí iristy.

„Spuštění platformy irista letos v červnu byl jen začátek,“ říká Ladislav Paleček, generální ředitel Canon CZ & SK. „Reakce našich zákazníků průběžně vyhodnocujeme a dnes přicházíme s první z mnoha budoucích aktualizací této platformy. Přinášíme optimalizaci pro tablety, integraci s Wi-Fi fotoaparáty značky Canon a podporu fotoknih. Navíc rozšiřujeme způsoby práce o kompatibilitu s oblíbenou aplikací Abobe Lightroom. Irista tak není službou pro pouhé ukládání fotografií – ve skutečnosti je službou, se kterou mohou uživatelé své snímky jednodušeji sdílet, v originální podobě uchovávat a také se něco zajímavého z oblasti zpracování fotografií dozvědět.“

Irista je k dispozici v různých variantách, které se liší velikostí úložného prostoru, a vyhoví tak individuálním požadavkům každého uživatele. Vstupní úroveň je zcela zdarma a umožňuje uložit až 10 GB dat. Pokročilí nebo profesionální uživatelé, kteří vyžadují velkou kapacitu, mají na výběr mezi variantou s 50 GB a 100 GB úložného prostoru. Platby za službu mohou být měsíční nebo roční:

• Úložný prostor až 50 GB: 4,99 EUR měsíčně nebo 49 EUR ročně
  • Úložný prostor až 100 GB: 10,99 EUR měsíčně nebo 109 EUR ročně
Služba irista je po přihlášení k dispozici na www.irista.com

irista Obrázky