Canon Junior Awards oceňuje mladé fotografy v rámci Czech Press Photo

Praha, Česká republika, 16. prosince 2015 – Společnost Canon je hrdým partnerem novinářské soutěže Czech Press Photo. Již osmým rokem oceňuje mladé talentované fotografy do 25 let v rámci speciální kategorie Canon Junior Awards. Hlavní cenu v této kategorii letos získal Martin Faltejsek za sérii fotografií s názvem Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Dalšími oceněnými jsou Martin Červeňanský (Městští včelaři), Lukáš Mach (Panenky a Žítková) a Martin Krofta (Finále České ligy amerického fotbalu).

Slavnostní ceremoniál předání cen vítězům letošního ročníku Czech Press Photo se uskutečnil včera v Brožíkově síni Staroměstské radnice v Praze. Od dnešního dne je výstava vítězných prací oficiálně otevřena široké veřejnosti. Oceněná díla si budou návštěvníci moci prohlédnout v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice až do 31. ledna 2016.

Smyslem prestižní fotožurnalistické soutěže Czech Press Photo je zprostředkovávat pohled na významné události roku a přispívat k rozvoji novinářské fotografie. Letošního 21. ročníku se zúčastnilo 278 fotografů s celkem 3700 fotografiemi. Vítězem hlavní ceny soutěže se stal Jan Zátorský se snímkem uprchlíků na maďarsko-srbské hranici. Ve videosekci pak bylo k vidění 52 videí od 38 autorů.

Přehled všech oceněných prací naleznete na stránkách soutěže Czech Press Photo.