Sky si pro postprodukci v rozlišení 4K vybral monitor značky Canon

PRAHA, 11. září 2014 – Canon oznamuje, že největší evropská satelitní platforma Sky zařadí do svých postprodukčních systémů Mistika profesionální referenční monitory Canon DP V3010.

DP-V3010

Sky vybaví svá tři špičková studia profesionálním referenčním monitorem značky Canon, který se může pochlubit výborným rozlišením 4K a vynikající přesností reprodukce barev. Monitor DP-V3010 využívá zákaznický procesor pro zpracování obrazu, který navrhla a vyrábí přímo společnost Canon. Tento procesor během postprodukčních úprav zlepšuje konzistenci podání jasu a barev, a to na celé ploše monitoru.

„Neustále pracujeme na zvyšování kvality našich programů, a tedy i na uspokojení přání našich diváků,“ říká Chris Johns, hlavní inženýr Sky. „Je proto pochopitelné, že musíme využívat nejlepší vybavení. Vzhledem k tomu, že i nadále chceme hrát v oblasti postprodukce hlavní roli, je zařazení nejlepšího hardware do postprodukčního zpracování základním předpokladem pro dosažení vysoké kvality našich služeb. Tedy takové kvality, kterou od nás naši zákazníci oprávněně očekávají.“

„Systémy Mistika jsou srdcem našeho workflow,“ doplňuje Cara Cheeseman, hlavní provozní manažerka pro oblast zábavy a kreativního průmyslu Sky. „Výjimečně pokročilé funkce pro colour grading vyžadují monitory, které nám umožní velmi přesné úpravy jednotlivých záběrů. Po testech mnoha monitorů s rozlišením 4K, které jsou na trhu dostupné, jsme došli k jednoznačnému závěru, že Canon DP-V3010 je nejlepší volbou pro splnění našich produkčních potřeb.“

Monitor DP-V3010 disponuje rozlišením 4 096 x 2 560 pixelů a displej IPS LCD tak může zobrazit nativní video DCI 4K (4 096 x 2 160 pixelů) bez jakéhokoli přepočítávání obrazu. Referenční monitor s velikostí úhlopříčky 30 palců se může pochlubit i širokým pozorovacím úhlem 178 °, který zajišťuje skutečně věrné zobrazení pro všechny členy produkčního týmu. Monitor je tak ideálním zařízením pro vytížená produkční studia, jako jsou Sky Mistika Posts, ve kterých dosud nemohlo více uživatelů současně sledovat obraz bez degradace barev nebo kontrastu.

Během provozu dosahuje monitor DP-V3010 vynikající barevné přesnosti, a to díky průběžné automatické korekci změn v barvách i jasu. Výsledkem je stabilní zobrazení a vysoká spolehlivost.

Monitor DP-V3010 bude k vidění v rámci letošní expozice společnosti Canon na konferenci International Broadcasting Convention 2014 (stánek E50, hala 11). Tato konference proběhne v holandském Amsterdamu od 12. do 16. září. Další informace jsou k dispozici na http://cpn.canon-europe.com/content/news/canon_at_ibc_2014.do

Images
DP-V3010_SkyBroadcasting-12 [ZIP, 1.8 MB]