Canon získal čtyři prestižní ocenění TIPA Awards pro rok 2015

Praha, Česká republika, 10. dubna 2015 – Společnost Canon s potěšením oznamuje, že získala čtyři prestižní ocenění od světové fotografické a tiskové asociace Technical Image Press Association. Ceny TIPA Awards jsou každoročně udělovány nejlepším produktům z oblasti záznamu obrazu, které výrobci uvedli na trh v předchozích dvanácti měsících. Porota TIPA ocenila společnost Canon za technické inovace v rozmanitém produktovém portfoliu i pro rok 2015 a udělila jí následující ceny:

Best DSLR Expert_154
Nejlepší digitální zrcadlovka pro pokročilé uživatele:
EOS 7D Mark II
Best Easy Compact Camera_242
Nejlepší snadno použitelný kompaktní fotoaparát:
IXUS 160, IXUS 165 and IXUS170
Best Expert DSLR Zoom Lens_162
Nejlepší objektiv pro pokročilé uživatele digitálních zrcadlovek:
100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
Best Pro DSLR Lens_162
Nejlepší profesionální objektiv pro digitální zrcadlovky:
EF 11-24mm f/4L USM

• Nejlepší digitální zrcadlovka pro pokročilé uživatele: Canon EOS 7D Mark II
  • Nejlepší objektiv pro pokročilé uživatele digitálních zrcadlovek: Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
  • Nejlepší profesionální objektiv pro digitální zrcadlovky: Canon EF 11-24mm f/4L USM
  • Nejlepší snadno použitelný kompaktní fotoaparát: Canon IXUS 160, IXUS 165 and IXUS 170

Porota TIPA je složená z redaktorů 27 předních světových fotografických časopisů z 16 zemí světa. Její členové každoročně posuzují nejnovější produkty z oblasti záznamu obrazu a na základě celé řady hodnotících parametrů od inovativnosti přes design až po celkovou kvalitu vyberou a ocení nejlepší produkty a technologie.

„Prestižní ocenění TIPA opět přijímáme s pokorou. Stejně jako každý rok i letos jsme díky fantastickým a inovativním produktům pro fotografickou komunitu posunuli hranice možného zase o kousek dál. A ocenění poroty TIPA tyto naše průběžné úspěchy jednoznačně podtrhuje,“ říká Steven Marshall, Product Marketing Director, Consumer Imaging společnosti Canon Europe. „Chceme naprosto každého, bez ohledu na jeho zkušenosti, inspirovat k tomu, aby se díval na svět okolo sebe a bavil se fotografováním. Ocenění, která jsme získali napříč všemi našimi produktovými řadami, od modelů pro běžné uživatele a vášnivé fotografy až po profesionální produkty, potvrzují náš trvalý závazek přinášet vynikající kvalitu i inovace.“

Porota TIPA ocenila produkty značky Canon zejména na základě následujících vlastností a parametrů.

Nejlepší digitální zrcadlovka pro pokročilé uživatele: Canon EOS 7D Mark II
Technická specifikace fotoaparátu Canon EOS 7D Mark II zaujme všechny fotografy, kteří vědí, co vše jim může digitální zrcadlovka nabídnout. Snímač CMOS velikosti APS C s rozlišením 20,2 megapixelů a dvojice obrazových procesorů DIGIC 6 jsou umístěny do těla ze slitiny hořčíku, které je odolné proti vodě i prachu. Fotoaparát se může pochlubit rychlostí až 10 snímků za sekundu, systémem automatického zaostřování se 65 křížovými body a hledáčkem se stoprocentním pokrytím. Mezi skvělé funkce patří také režim vysokého dynamického rozsahu (HDR) a násobné expozice, intervalový časovač a možnost velmi dlouhé expozice (bulb). Součástí modelu Canon EOS 7D Mark II jsou dva sloty pro paměťové karty typu SD a CF. Uživatelé mají k dispozici i vysokou kvalitu filmových videí ve Full HD rozlišení, za kterou stojí technologie CMOS AF s dvojitými pixely a možnost připojit stereofonní mikrofon i sluchátka pomocí specializovaných konektorů.

Nejlepší objektiv pro pokročilé uživatele digitálních zrcadlovek: Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
Objektiv Canon EF 100-400mm f/4,5-5,6L IS II USM je určený pro fotoaparáty s full frame snímači, ale stejné výhody přináší i uživatelům digitálních zrcadlovek se snímačem velikosti APS-C, kteří chtějí mít k dispozici ještě větší rozsah ohniskových vzdáleností. Tento objektiv se může pochlubit 4krokovým optickým stabilizátorem obrazu i rychlým a tichým automatickým zaostřováním. Konstrukce objektivu využívá celkem 21 optických prvků v 16 skupinách, a to včetně fluoritových členů a super UD prvků s ultra nízkým rozptylem pro vysokou kvalitu obrazu v celém záběru. Model EF 100-400mm f/4,5-5,6L IS II USM obsahuje také antireflexní úpravu ASC (Air Sphere Coating), která eliminuje odlesky i světlený závoj. A kruhová clona s devíti lamelami zajišťuje velmi působivé plynulé rozostření pozadí. Díky zadnímu zaostřovacímu systému s plovoucím prvkem se objektiv může pochlubit i rychlejším automatickým zaostřováním a stejnou obrazovou kvalitou při všech vzdálenostech. Tento model navíc zahrnuje mechanismus pro nastavení kroutivého momentu zoomu. Součástí objektivu je i objímka pro stativ.

Díky modelu Canon EF 11-24mm f/4L USM mají nyní uživatelé produktů značky Canon k dispozici nejširší zorný úhel ve třídě rektilineárních objektivů se zoomem pro full-frame digitální zrcadlovky. Tento objektiv se může pochlubit minimální zaostřovací vzdáleností pouhých 28 cm (11 palců) a naprosto minimálním zkreslením obrazu v celém rozsahu zoomu. Základem objektivu je 16 optických prvků v 11 skupinách se třískupinovým systémem zoomu a zadním zaostřováním. Nová konstrukce zahrnuje čtyři asférické členy minimalizující zkreslení, které je ve směru od středu k rohům záběru běžné. Součástí objektivu je i optické pole, které v celém rozsahu ohniskových vzdáleností zajišťuje rovné vykreslení čar a jejich minimální zakřivení. Objektiv využívá i jednu super UD a jednu UD čočku, které výrazně snižují chromatickou aberaci, a povrchovou úpravu SWC bránící vzniku závoje a odleskům. Canon EF 11-24mm f/4L USM se může pochlubit velmi dobrou odolností vůči vodě a prachu i podporou manuálního doostřování v režimu AF.

Nejlepší snadno použitelný kompaktní fotoaparát: Canon IXUS 160/165/170
Společnost Canon se vydala proti proudu a údajně tak smetla šance ostatních nových zástupců této kategorie. Mohou za to nové kompakty, které jsou cenově velmi dostupné a nabízí přesně to, co mobilním telefonům s fotoaparátem chybí – velký rozsah optického zoomu a ohromující kvalitu obsahu. Například model IXUS 170 se může pochlubit mimořádně tenkým tělem s tloušťkou pouhých 22,6 mm a 12násobným optickým zoomem s hodnotami 25 až 300 mm (ekvivalent k 35 mm filmu). Tento fotoaparát využívá 20megapixelový snímač a technologii inteligentního IS s adaptivním optickým stabilizátorem obrazu, který předchází rozmazání fotek i filmů v rozlišení 720p HD. Uživatelé mají navíc velkou oporu jak v režimu Smart Auto, který pro jednotlivé scény automaticky vybírá nejlepší možné nastavení, tak v řadě režimů se speciálními efekty. Technologii inteligentního IS využívá i model IXUS 165, který se navíc stejně jako model IXUS 160 může pochlubit osminásobným zoomem a snímačem s rozlišením 20 megapixelů.