Canon zve na film o fotografce Vivian Maier

Praha, Česká republika, 15. prosince 2014 – Společnosti Canon, Alza.cz a Aerofilms se staly partnery dokumentu o Vivian Maier, největší neznámé fotografce 20. století. Film s příznačným názvem Hledání Vivian Maier u nás měl premiéru 4. prosince. Aktuálně je možné ho zhlédnout ve vybraných českých kinech nebo online na webových stránkách www.aerovod.cz a na Alza Media.

Dokument je zároveň doprovázen řadou dalších aktivit. Fanoušci mohou například soutěžit o digitální zrcadlovku Canon EOS 700D s objektivem 18-55 IS STM. Zákazníci na Alza.cz zase dostanou k vybraným produktům Canon zdarma licenci ke zhlédnutí tohoto filmu přes Alza Media.

Hledání Vivian Maier
Dokumentární film pojednává o životě svérázné tajemné chůvy, která pořídila v letech 1950 až 2009 více než 100 000 fotografií zachycujících spontaneitu pouličních výjevů, aniž by je komukoliv ukázala. Vzhledem k umělecké hodnotě fotografií se Vivian Maier krátce po jejich nalezení zařadila mezi nejvýraznější osobnosti fotografie 20. století. Film pochází z režisérské dílny Johna Maloofa a Charlieho Siskela.

Soutěž o Canon EOS 700D
Fanoušci si mohou s filmem zasoutěžit o Canon EOS 700D. Podstatou je zodpovědět pět soutěžních otázek, které se zakládají na obsahu snímku. Soutěž potrvá do 31. prosince 2014, výherce bude vyhlášen v lednu 2015. Podrobnosti o soutěži lze nalézt na webové adrese www.aerofilms.cz/vyhrajsvivian