Canon Connect Station CS100 – všechny snímky i filmy na jednom místě

Praha, Česká republika, 5. ledna 2015 – Společnost Canon dnes představila jedinečné zařízení pro ukládání fotografií – Connect Station CS100. Novinka je ideální pro rychlé a snadné ukládání, prohlížení i sdílení fotografií a filmů – to vše z jednoho místa.

Connect Station CS100

Jednoduchý přenos záznamů oblíbených okamžiků – z fotoaparátů i chytrých telefonů
Nové zařízení Connect Station CS100 vystupuje v roli centrálního domácího střediska, které umožňuje uložit až 1 TB dat. Pryč jsou starosti o to, na které paměťové kartě či na jakém zařízení fotografie a filmy vlastně jsou. Z fotoaparátů a kamer, které podporují NFC [1], mohou uživatelé obrazový a multimediální obsah importovat velmi jednoduše – mobilní zařízení stačí ke Connect Station CS100 přiložit.

Uživatelé mohou do úložiště Connect Station CS100 převést svůj oblíbený obsah z celé řady zařízení. Fotografie a filmy, které pořídili pomocí nepodporovaných fotoaparátů, mohou naimportovat prostřednictvím kabelového připojení USB [1] nebo nakopírovat přímo z paměťové karty [2]. Momentky z chytrých telefonů a tabletů mohou uživatelé přenést pomocí Wi-Fi připojení prostřednictvím webového prohlížeče. Sesbírat všechny obrázky a videa a uložit je na jedno místo nebylo nikdy jednodušší.

Vychutnejte si a spravujte své snímky na velké obrazovce
Canon Connect Station CS100 představuje perfektní způsob, jak v rodinném kruhu či s přáteli oživit výjimečné okamžiky – od dovolených až po svatby. Uživatelé mohou prostřednictvím rozhraní HDMI připojit úložiště Connect Station CS100 k velkoformátové televizi a vychutnat si uložené snímky i videa v úžasném rozlišení Full HD. Tedy přesně tak, jak si to jedinečné okamžiky zaslouží. Další možností je bezdrátové prohlížení alb na chytrém telefonu, tabletu i počítači, a to opět přímo ve webovém prohlížeči.

Snadná je v případě využití televize i organizace fotoalb. Uživatelé mají k dispozici speciální infračervené dálkové ovládání, které mohou využít například pro třídění obsahu podle data nebo k vytváření tematických alb.

Účel? Sdílení!
Přístup k obrazovému záznamu nejnovějších dobrodružství mohou mít vedle primárních uživatelů Connect Station CS100 i přátelé a rodinní příslušníci. Kompatibilita nového hardwarového úložiště se službou CANON iMAGE GATEWAY umožňuje snadné sdílení snímků i filmů na mnoha sociálních sítích. Mezi kompatibilními sítěmi s obrazovým a multimediálním obsahem nechybí ani irista, cloudová služba společnosti Canon pro správu fotografií. K fotografiím i videím tak může získat přístup opravdu kdokoli a odkudkoli. Užitečnou funkcí je zasílání alb do jiných zařízení Connect Station CS100, a to dokonce v plném rozlišení. Uživatelé tak mohou obrazový obsah sdílet i mezi sebou. Nové zařízení značky Canon umožňuje i tisk fotografií na bezdrátově připojené tiskárny, které jsou kompatibilní se standardem PictBridge. Uživatelé tak pro tisk nepotřebují počítač.

Canon Connect Station CS100 bude k dispozici v 11 jazycích [3].

Klíčové vlastnosti zařízení Connect Station CS100:

• Pro přenos snímků i filmů z fotoaparátů a kamer, které podporují NFC [4], postačí vzájemný dotyk obou zařízení
  • Možnost vychutnat si na jednom místě fotografie i filmy, které vznikly na různých zařízeních
  • Sdílení fotografií i multimediálního obsahu na sociálních sítích [5], prostřednictvím cloudu i mezi více zařízeními Connect Station navzájem
  • Přímý tisk ze zařízení Connect Station na bezdrátovou tiskárnu [6]
  • Obousměrný přenos dat z nebo na paměťové karty [7] i fotoaparáty [1], které jsou připojené pomocí rozhraní USB

[1]  Připojení pomocí protokolu PTP (Picture Transfer Protocol). Kompatibilní s fotoaparáty a videokamerami, které společnost Canon uvedla na trh po 31. prosinci 2009
[2]  Systém importuje soubory ze složek, které jsou kompatibilní s adresářovou strukturou DCIM nebo AVCHD
[3]  Japonština, angličtina, francouzština, italština, němčina, španělština, zjednodušená čínština, ruština, korejština, tradiční čínština, portugalština (Portugalsko)
[4]  Tato funkce je určena pro fotoaparáty a videokamery značky Canon, které jsou kompatibilní s technologií NFC pro Connect Station CS100
[5]  Některé funkce mohou vyžadovat účet služby CANON iMAGE GATEWAY. V některých zemích a regionech nemusí být tato služba dostupná. Další informace jsou k dispozici na www.canon-europe.com/cig
[6]  Tisk na bezdrátové tiskárny kompatibilní se standardem PictBridge