Canon uvádí řadu inkoustových tiskáren pro malé firmy

PRAHA, 26. srpna 2014 – Canon dnes představil významnou aktualizaci svého tiskového portfolia pro domácí kanceláře a malé firmy. Jejím základem je nová řada firemních inkoustových tiskáren, MAXIFY. Společnost Canon navrhla tuto řadu s cílem podpořit poptávku malých a domácích kanceláří po velkoobjemovém barevném tisku.

MAXIFY MB2050.jpg
MAXIFY MB2350.jpg
MAXIFY MB2050
MAXIFY MB2350

MAXIFY MB5050.jpg
MAXIFY MB5350.jpg
MAXIFY iB4050.jpg
MAXIFY MB5050
MAXIFY MB5350
MAXIFY iB4050

Součástí nové řady inkoustových tiskáren značky Canon, MAXIFY, jsou aktuálně čtyři multifunkční zařízení – MB2050, MB2350, MB5050 a MB5350 – a jedna jednoúčelová tiskárna, iB4050. Díky řadě Canon MAXIFY mohou zákazníci ze segmentu malých firem, kteří hledají tiskárnu s profesionální kvalitou barevného tisku a s vysoce kvalitním kopírováním, skenováním i faxováním, vybírat z většího množství produktů.

Odolná konstrukce pro větší spolehlivost
Všechny modely nové řada MAXIFY byly navrženy jako vysoce odolné, a proto mohou malé i domácí kanceláře využít tyto tiskárny ke spolehlivému velkoobjemovému tisku. Modely MB2050 a MB2350 jsou ideální zařízení pro domácí kanceláře – doporučený měsíční objem tisku je u těchto zařízení až 1 000 stránek. Modely MB5050, MB5350 a iB4050 jsou určené pro tisk v malých kancelářích a umožňují ještě větší objem tisku – až 1 500 stránek za měsíc. Doba, která je nutná pro výstup prvního výtisku (ISO-FPOT – First Print Out Time) nepřekračuje hodnotu 7 sekund. Modely nejnovější řady tedy umožňují výrazné zvýšení produktivity v kancelářích, a to i díky vysoké rychlosti tisku – 23 stránek za minutu v černobílém režimu a 15 stránek za minutu v barevném režimu.

Model MAXIFY MB5350 navíc umožňuje jednoprůchodové oboustranné skenování, díky kterému mohou uživatelé oskenovat obě strany dokumentu současně. Při průchodu dokumentu tiskárnou skenují dva snímače CIS zadní i přední stranu listu. MAXIFY MB5350 tak zrychluje skenování i kopírování a šetří drahocenný čas v případech, kdy uživatelé musí v rámci jedné úlohy zpracovat velký počet dokumentů.

Barevný inkoustový tisk ve firemní kvalitě a za příznivou cenu
Tiskárny řady MAXIFY umožňují vysoce kvalitní inkoustový tisk za příznivou cenu díky tomu, že využívají nových inkoustů s technologií Dual Resistant High Density (DRHD). Tyto inkousty vyvinula společnost Canon speciálně pro řadu MAXIFY a využila při tom zkušenosti s inkoustovou technologií FINE. Inkousty DRHD jsou ideální pro tisk firemních dokumentů – výstupy jsou mimořádně trvanlivé, odolné proti vodě, otěrů i popisovačům. Malé firmy mohou pomocí nových inkoustů vytvářet vysoce kvalitní dokumenty s pozoruhodně černým textem a živými barvami v grafických prvcích. Výhodou jsou i nízké náklady na tisk stránky.

Nová řada umožňuje nákladově efektivní barevný tisk, a to díky novým inkoustovým kazetám XL s vysokou výtěžností. Modely MAXIFY MB2050 a MB2350 jsou určené pro domácí kanceláře a bez výměny inkoustové kazety umožňují vytisknout až 1 200 černobílých stran. Modely MB5050, MB5350 a iB4050 zvládnout bez výměny kazety dokonce až 2 500 černobílých stran. Vysoká výtěžnost umožňuje minimalizovat prostoje tiskárny. Zákazníci určitě ocení i možnost až 15procentní úspory , na kterou mohou dosáhnout při využití vícenásobných balení inkoustových kazet DRHD. Malé firmy tak mohou snížit náklady bez jakéhokoli dopadu na kvalitu svých tištěných dokumentů.

Podpora propojené kanceláře
Zásluhou funkcí pro podporu konektivity jsou tiskárny Canon MAXIFY ideální pro flexibilní styly práce i pro kancelářské prostory, kde uživatelé tiskárny sdílejí v rámci týmu nebo celé malé firmy. Díky podpoře Wi-Fi mohou tiskárny nabídnout bezdrátový tisk z mobilních zařízení. Rozšíření Canon MAXIFY Cloud Link umožňuje přímo z obrazovky tiskárny skenování do a tisk z cloudových úložišť, jako je například Evernote, Dropbox, OneDrive a Google Drive. Aplikace MAXIFY Printing Solutions navíc přináší obdobnou funkcionalitu do chytrých telefonů a tabletů. Tiskárny jsou také kompatibilní s dalšími řešeními pro mobilní tisk, jako je Apple AirPrint nebo Google Cloud Print.

Modely MAXIFY MB2050, MB2350, MB5050 a MB5350 umožňují také skenování přímo do e-mailu. Uživatelé tak šetří čas a přímo z tiskárny mohou zasílat naskenované dokumenty a obrázky jako přílohu e-mailu.

Sledování a řízení nákladů
Řízení tiskových nákladů vyžaduje řadu informací. Malé firmy mohou tyto informace získat pomocí identifikace způsobů práce s tiskárnami a díky podrobnostem o tiskových i skenovacích zvycích uživatelů. Společnost Canon navrhla svoji novou řadu MAXIFY právě s ohledem na možnost řízení tiskových nákladů. Majitelé firem mohou omezit přístup k určitým funkcím – například podmínit barevné kopírování zadáním hesla. Nové tiskárny umožňují také uchovávání záznamů o celkových objemech tisku, skenování i faxování. Díky tomu mohou mít zákazníci lepší představu o využívání zařízení v kanceláři.

Dostupnost

• Nové tiskárny řady Canon MAXIFY budou v evropském prodeji od října 2014.

MAXIFY MB2050 – Klíčové vlastnosti

• Žádné zbytečné čekání díky krátké době nutné pro výstup prvního výtisku (ISO-FPOT 8 sekund)
  • Úspora díky inkoustovým kazetám XL: 900 barevných a 1 200 černobílých stran
  • Více možností díky zásobníku na 250 listů a automatickému podavači na 50 listů