Canon pomáhá v boji s klimatickými změnami a účastní se Hodiny Země

PRAHA, 23. března 2011 – Události posledních dnů v Japonsku nám smutně připomínají sílu přírody a měly by v nás znovu vyvolávat pocity pokory a respektu k přírodě. Společnými silami by domácnosti i firmy měly životní prostředí chránit a chovat se zodpovědně. Společnost Canon se proto i tento rok rozhodla podpořit projekt Hodina Země Světového fondu na ochranu přírody (World Wildlife Fund dále jen WWF) a vyjadřit tak své odhodlání chránit životní prostředí.

Akce s názvem Hodina Země byla vůbec poprvé realizována v australském Sydney v roce 2007. Více než 2,2 miliónů domácností po dobu jedné hodiny vypnuly světelné zdroje, aby tak vyjádřily svůj postoj ke klimatickým změnám. V roce 2010 se pak Hodiny Země zúčastnily stovky miliónů lidí a ve 128 zemích světa zhasla světla. Letos je Hodina Země jen začátek. Hodina je jako kapka v moři, a proto je potřeba chovat se zodpovědně stále častěji, aby kapky v moři vydaly za celý oceán. Letos připadne „Hodina na pomoc planetě“ na 20:30 v sobotu 26. března. Canon na jednu hodinu zhasne světelná loga na svých budovách.

Společnosti Canon je „zelené“ chování vlastní. Výrobní procesy i samotné produkty splňují ta nejpřísnější kritéria například programu ENERGY STAR a jsou v souladu se směrnicí EU RoHS. Canon vyrábí produkty, které vynikají svojí dlouhou životností, takže životní prostředí není namáháno častou výměnou produktů, a navíc například při výrobě kalkulaček se používá recyklovaný materiál z kopírek Canon.