Zpráva o stavu obnovy společností Canon Inc. a Canon Group po zničujícím zemětřesení ve východním Japonsku

PRAHA, 6. dubna 2011 – Zničující zemětřesení ve východním Japonsku, které 11. března zasáhlo severovýchodní pobřeží největšího japonského ostrova Honšú, napáchalo v této oblasti obrovské škody a přineslo oběti na životech. Všichni ze společnosti Canon vyjadřují upřímnou soustrast všem postiženým touto katastrofou, jejich rodinám a blízkým. Modlí se za bezpečí všech v postižených oblastech a pevně věří v rychlý proces rekonstrukce, obnovy a uzdravení.

Bezprostředně po zemětřesení společnost Canon Inc. vytvořila tým na odstranění škod po zemětřesení v Canon Group, Earthquake Disaster Recovery Task Force (vedoucí týmu Task Force: pan Fujio Mitarai, předseda a CEO), který společným úsilím napříč skupinou Canon Group zahájil kroky na obnovení vývoje, výroby a činnosti prodejních organizací.

Přestože Canon Group utrpěla škody na budovách a výrobních zařízeních, dokonale řízené úsilí v rámci celé společnosti již umožnilo opětovné spuštění produkce v mnohých provozech společnosti Canon Inc. a společností skupiny Canon Group. Díky probíhajícím opatřením na obnovu, které jsou realizovány ve spolupráci s příslušnými divizemi, se pak očekává plné obnovení provozu všech provozoven společnosti Canon Inc. a společností skupiny Canon Group ke konci dubna.

Řada provozů a společností skupiny Canon Group v Japonsku neutrpěly žádné přímé škody v důsledku zemětřesení a jeho následků, nicméně společnosti nezbývá nic jiného než upravovat některé výrobní činnosti z důvodu výpadků elektřiny a podmínek pro zásobování surovinami, součástmi a dalším materiálem.

Níže uvádíme stav hlavních provozů skupiny Canon Group k pondělí 4. dubna.

Stav provozů a společností skupiny Canon Group

Provozy skupiny Canon Group

• Středisko výzkumu a vývoje optických systémů, pobočka ve městě Utsunomija (Utsunomija, prefektura Točigi)Provoz obnoven 22. března (úterý) V současné době v plném provozu
  • Výrobní závod Utsunomija, pobočka ve městě Utsunomija (Utsunomija, prefektura Točigi) Postupné obnovení výroby od poloviny dubna
  • Výrobní závod optických produktů Utsunomija, pobočka ve městě Utsunomija (Utsunomija, prefektura Točigi) Obnovení provozu v polovině dubna s postupným obnovením výroby od stejné doby
  • Výrobní závod Toride (Toride, prefektura Ibaraki) Provoz obnoven 18. března (pátek) V současné době přerušovaná výroba
  • Výrobní závod Ami (Inašiki-gun, prefektura Ibaraki) Provoz obnoven 17. března (čtvrtek) V současné době v plném provozu

Společnosti skupiny Canon Group

• Canon Precision Inc. (Hirosaki, prefektura Aomori) Provoz obnoven 23. března (středa) V současné době přerušovaná výroba
  • Canon Chemicals Inc.: ústředí a výrobní závod Tsukuba (Tsukuba, prefektura Ibaraki) / výrobní závod Iwama (Kasama, prefektura Ibaraki) Provoz v ústředí a výrobním závodě Tsukuba obnoven 22. března (úterý) V současné době v plném provozu Provoz ve výrobním závodě Iwama obnoven 28. března (pondělí) V současné době téměř v plném provozu
  • Fukushima Canon Inc. (Fukušima, prefektura Fukušima) Provoz obnoven 22. března (úterý) V současné době v plném provozu
  • Canon Mold Co., Ltd. (Kasama, prefektura Ibaraki) Provoz obnoven 22. března (úterý) V současné době téměř v plném provozu
  • Oita Canon Inc. (Kunisaki, prefektura Oita) Provoz obnoven 1. dubna (pátek) V současné době přerušovaná výroba
  • Nagasaki Canon Inc. (Hasami-cho, Higašisonogi-gun, prefektura Nagasaki) Provoz obnoven 30. března (středa) V současné době přerušovaná výroba
  • Canon Optron, Inc. (Yuki, prefektura Ibaraki) Postupné obnovení výroby od začátku dubna

Další faktory

1. V závislosti na podmínkách pro zásobování surovinami, součástmi a jinými materiály může dojít k přerušení provozu v provozovnách a výrobních závodech společnosti Canon Inc. a společností Canon Group včetně výše uvedených subjektů.
  2. V oblastech, v nichž dochází k plánovaným odstávkám dodávky elektrického proudu, bude patrně ztíženo zajištění soustavného provozu.

Právní upozornění: Informace v této tiskové zprávě jsou aktuální k datu jejího vydání. Vezměte prosím na vědomí, že informace týkající se aktuální situace od 5. dubna dále podléhají změnám.