Spokojení zákazníci oceňují novou řadu digitálních produkčních tiskových strojů Canon-Océ imagePRESS C7010VPS

PRAHA, 23. června 2011 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznámil, že si již první zákazníci zakoupili a nainstalovali barevné digitální tiskové stroje řady imagePRESS C7010VPS.

Prvním zákazníkem se stala GVO, holandská komerční tiskárna zaměřená na tisk knih a odborné literatury, jako jsou závěrečné práce, studijní a marketingové materiály. imagePRESS C7010VPS je první řada digitálních produkčních strojů vyvinutá společnostmi Canon a Océ a zákazníkům nabízí unikátní výhody tisku, který kombinuje osvědčené digitální barevné tiskové technologie Canon se softwarem Océ PRISMAsync. Nová řada obsahuje tři stroje: imagePRESS C6010S, C6010VPS a C7010VPS.

Tisk se přesouvá z ofsetových strojů na digitální
Hans Arns, viceprezident GVO, si nemůže zakoupení imagePRESS C6010VPS vynachválit. Na stroji oceňuje výkon a vysokou kvalitou obrazu, což na něj umožnilo přesunout tisk z ofsetových strojů. GVO nyní na imagePRESS C6010VPS tiskne dvakrát více, než byl původní odhad. GVO spolu s imagePRESS C6010VPS nainstalovalo i černobílou vysokokapacitní produkční tiskárnu Océ VarioPrint 6250 se softwarem Océ PRISMAprepare.

„Investice do digitálního produkčního tisku byla tím správným řešením“
„Stále se zvyšuje počet publikací, které je potřeba tisknout pouze v malém nákladu, což je pro ofsetový tisk velká výzva,“ říká Hans Arns. „Potřebovali jsme barevný produkční stroj, který by zvládnul potisk obalů, vkládek a kompletní tisk brožur v malém nákladu. Chtěli jsme jednotné řešení pro barevný i černobílý tisk, a proto jsme nadšeni, že nový digitální produkční stroj bylo možné propojit s Océ VarioPrint 6250 a softwarem Océ PRISMAprepare. imagePRESS C6010VPS je přesně to řešení, které jsme hledali!“

Již 15 zákazníků Océ v pěti zemích
Nová řada byla poprvé představena na Graphispag v Barceloně a 22. března 2011 na On Demand ve Washingtonu. Od té doby si již více než 15 zákazníků z oblasti grafických umění a firemních zákazníků z pěti evropských zemí objednalo tiskárnu z řady imagePRESS C7010VPS. Vysoký počet prodaných strojů jen potvrzuje, že si zákazníci uvědomují výhody propojení společností Canon a Océ. Instalace již úspěšně proběhla u pěti zákazníků.

„Vylepšený barevný produkční tisk a vyšší efektivita práce“
„Od našich zákazníků slyšíme, že atraktivní propojení společností Canon a Océ posouvá barevný produkční tisk na vyšší úroveň a zlepšuje efektivitu práce,“ říká Nick Klitsie, vicepresident Business Group Office & Printroom, Océ. „Nová digitální barevná řada tiskáren kombinuje osvědčenou digitální barevnou tiskovou technologii Canon s inovativním workflow Océ PRISMAsync. Jsme velmi rádi, že GVO ocenilo vysokou produktivitu a kvalitu obrazu srovnatelnou s ofsetovým tiskem a zlepšilo efektivitu výroby i díky snadnému způsobu použití našich produktů, které není v tomto odvětví obvyklé.“

„Zákazníkům poskytujeme skutečné výhody v oblasti produktivity“
„Začlenění Océ PRISMAsync do naší stávající nabídky nám umožňuje zákazníkům poskytovat ještě více možnosti než dříve. Společně vyvinutá řada ukazuje, jak mohou nejmodernější technologie od společností Canon a Océ pomoci zákazníkům zvýšit produktivitu a umožnit skok do nových oblastí podnikání,“ dodává David Preskett, European Professional Print Director, Canon Europe.

Jednička v oblasti tisku
Nová řada využívá toho nejlepšího z obou společností a představuje důležitý milník ve vzájemném propojování technologií. Spolupráce v oblasti vývoje a výzkumu přináší užitek zákazníkům, kteří získávají ty nejlepší technologie na trhu. Novinka potvrzuje sílu spojení společností Canon a Océ, jejichž cílem je stát se světovým lídrem v tiskovém průmyslu.