Program recyklace tonerových kazet Canon slaví 25. výročí

Praha, Česká republika, 25. března 2015 – Společnost Canon CZ s potěšením oznamuje, že jeho mateřská společnost a světový lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, Canon Europe, slaví 25. výročí svého programu recyklace tonerových kazet. Ten je určen pro originální tonerové kazety Canon a je navržen tak, aby minimalizoval využívání zdrojů při současném plnění zákaznických požadavků na tisk.

25_toner.jpg

Cartridge jsou navrženy s důrazem na recyklovatelnost; houževnatý polystyren (HIPS – High Impact polystyren) lze opakovaně recyklovat při současném dosažení srovnatelné kvality jako u nových. Díky kombinaci opětovně používaných dílů, energie a recyklovaných materiálů neprodukují tonerové kazety Canon v rámci tohoto programu žádný odpad. Tonerové kazety, které evropští zákazníci vrátí, jsou zasílány do Canon Bretagne SAS ve Francii a následně podstupují uzavřený proces recyklace, kde jsou z nich vyráběny cartridge nové.

Canon byl první společností, která zavedla program recyklace tonerových kazet v roce 1990. Nyní program, který mohou zákazníci využívat bezplatně, funguje ve 24 zemích po celém světě, z toho jich je 18 v Evropě.

Ke konci roku 2014 se v rámci tohoto programu podařilo společnosti Canon sesbírat přibližně 344 000 tun použitých tonerových kazet, díky čemuž bylo možné ušetřit zhruba 232 000 tun nových surovin a asi 502 000 tun CO2. Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – žít a pracovat společně pro společné blaho. Sběr a recyklace tonerových kazet je součástí ekologické vize a angažovanosti společnosti Canon v kruhové ekonomice, kdy umožňuje zákazníkům využívat technologie s nižším dopadem na životní prostředí. V tomto případě je toho konkrétně dosahováno snižováním množství odpadu a opětovným používáním zdrojů.

Více informací o tom, jak mohou zákazníci nechat recyklovat své cartridge, lze nalézt na webových stránkách společnosti Canon. Aby bylo dosaženo vynikajících výsledků, doporučujeme používat originální kazety. Informace o recyklačním programu společnosti Canon jsou k dispozici na webových stránkách k jeho 25. výročí.