Canon získává společnost Milestone. Posiluje na trhu se síťovými řešeními pro video-sledování

PRAHA, 20. června 2014 – Canon Europe oznámil uzavření dohody o akvizici dánské společnosti Milestone Systems A/S, předního světového poskytovatele v oblasti otevřených řešení pro správu video-obsahu. Akvizicí vzniká na trhu síťových řešení pro video-sledování opravdu významný hráč, jehož silná pozice vychází se spojení inovativních technologií společnosti Canon v oblasti zpracování obrazu a špičkových zkušeností Milestone se správou video-obsahu.

Milestone logo portrait black with tagline_Highres.jpg

Ambicí společnosti Canon je podpořit svůj další růst zpestřením portfolia nabízených produktů a služeb. Jednou z nových strategických oblastí jsou právě síťová řešení pro video-sledování. Začleněním společnosti Milestone do skupiny Canon Group dojde k významnému zdokonalení softwaru, který Canon nabízí právě pro tento sektor.

„Společnost Canon pokračuje ve svém úsilí zaujmout vedoucí pozici v oblasti síťových řešení pro video-sledování,“ říká Rokus van Iperen, prezident a generální ředitel, Canon Europe, Middle East and Africa. „Naše nejnovější strategická investice je velmi důležitá a umožní nám další expanzi na tomto trhu. Společně s Milestone můžeme urychlit náš růst mimo jiné tím, že zákazníkům z dalších odvětví nabídneme prostřednictvím nových kanálů moderní produkty. Naším cílem je, aby tyto nové pokročilé produkty a řešení přinesly zákazníkům větší užitnou hodnotu. Jsme proto skutečně rádi, že můžeme spolupracovat s tak inovativní společností a těší nás, že se stává součástí skupiny Canon Group.“

„Jsme opravdu nadšení z obrovského potenciálu, který jsme díky celosvětovému působení společnosti Canon získali,“ říká Lars Thinggaard, prezident a generální ředitel, Milestone Systems. „Canon respektuje náš přístup k podnikání i ke spolupráci s partnery a podporuje naši strategii poskytovat otevřená řešení. Nadále proto můžeme působit jako samostatná společnost v rámci skupiny Canon Group. Věříme, že naše začlenění do rodiny Canon je tím správným krokem, který umožní zdokonalit naše podnikání i podporu partnerů a dodavatelů.“

Společnost Milestone je světovým lídrem v řešeních pro správu video-obsahu a vedle silné orientace na konzultační a vzdělávací služby se zaměřuje také na inovace. Přístup Milestone k podnikání je tak v souladu se silnou orientací společnosti Canon na potřeby zákazníků i s jejím přístupem k výzkumu a vývoji. V rámci skupiny Canon Group může společnost Milestone dosáhnout lepších podnikatelských výsledků a urychlit vývoj nových produktů. Milestone může navíc využít prodejní kanály společnosti Canon pro firemní zákazníky i koncové spotřebitele a posílit tak svoji přítomnost na celosvětovém trhu.

Základem dalších úspěchů společnosti Milestone je již dnes úspěšný obchodní model otevřené platformy. Milestone proto bude i nadále pokračovat v poskytování otevřených řešení, současně ale bude působit také jako samostatná společnost v rámci skupiny Canon Group. Společnost Canon plně podporuje strategii Milestone v oblasti otevřených řešení a velmi si váží vzájemných partnerství.

Po dokončení akvizice nedojde ve vedení Milestone ke změnám a management této společnosti je odhodlaný udělat maximum pro úspěch celé transakce.