Canon a Bear Grylls zvou fanoušky, aby si na vlastní kůži vyzkoušeli fotografický potenciál ragby v duchu hesla „Come and see“

Praha, Česká republika, 10. srpna 2015 – Společnost Canon, která je oficiálním sponzorem Světového poháru v ragby 2015, oznámila spolupráci s Bearem Gryllsem, proslulým dobrodruhem a nadšeným fanouškem ragby, a s Davem Rogersem, předním fotografem ragby z Getty Images. Canon, Bear a Dave zvou společně fanoušky z celého světa, aby nahlédli do zákulisí blížícího se Světového poháru v ragby 2015 ve videu, které zachycuje sílu obrazu ve sportu a poskytuje tipy, jak zachytit ty nejlepší momenty turnaje.

Bear Grylls_Image_EN_FINAL.jpg
Fotograf Getty Images Dave Rogers (vlevo) a Bear Grylls (vpravo) v akci s fotoaparátem Canon PowerShot G3 X na místě konání zápasů Rugby World Cup 2015

Ve videu, které je dostupné na YouTube kanálu společnosti Canon Europe, Bear Grylls osvětluje svoji vášeň pro ragby a hovoří o jeho nejoblíbenějších momentech a fotografiích z předchozích ročníků. Dave Rogers v něm popisuje svoje zkušenosti v oblasti fotografování ragby a umožňuje fanouškům nahlédnout hlouběji do historie toho, jakou roli fotografie v turnaji hrají, a to z vlastní perspektivy jakožto zkušený fotograf každého Světového poháru v ragby již od roku 1987.

„Bearova dobrodružná povaha a pracovitost, odhodlání a týmový duch doslova vystihují samotnou podstatu ragby,“ neskrývá nadšení Nigel Taylor, Consumer Imaging Marketing Communications Director ve společnosti Canon Europe. „Jakožto cestovatel a dobrodruh Bear perfektně vystihuje naši touhu zprostředkovat zákazníkům hlubší pohled na svět a inspirovat je, aby se nebáli zachycovat pestré a zajímavé příběhy, které se objevují denně všude kolem nás. Díky spolupráci s Bearem a Davem Rogersem, předním fotografem z Getty Images, věříme, že motivujeme fanoušky ragby z celého světa, aby při hledání nových dobrodružství prozkoumali, co všechno je možné na letošním turnaji ve fotografiích zachytit.“

Bear Grylls k tomu jedním dechem dodává: „Je mi ctí být partnerem společnosti Canon. Její fotoaparáty jsou proslulé vysoce kvalitním zpracováním obrazu a lehkým a odolným designem přístrojů, což je velmi důležité, ať už se fotí úžasné snímky na Světovém poháru v ragby, nebo východ slunce na Everestu.“

Kromě videa, které je dostupné již nyní, Canon uvede sérii krátkých filmů, které fanouškům poskytnou hlubší pohled na různé techniky fotografování, včetně tipů ohledně hloubky ostrosti, rychlosti clony nebo využití perspektivy. V této sérii Bear a Dave rovněž předvedou funkce fotoaparátu Canon PowerShot G3 X, který v sobě spojuje všestrannost 25násobného optického zoomu s prémiovým zpracováním obrazu – jde tak o perfektní přístroj pro fanoušky k zachycení fotografií a videí s jejich zážitky na letošním světovém poháru ve vysoké kvalitě.

Dave Rogers, fotograf Getty Images, na závěr dodává: „Byl to skvělý zážitek strávit s Bearem čas ještě před zahájením Světového poháru v ragby. Oba jsme vášnivými fanoušky ragby i fotografování, takže s blížícím se pohárem roste naše nadšení a jak znám britskou veřejnost, půjde o nezapomenutelný sportovní zážitek.“

V rámci sponzoringu Světového poháru v ragby nabídne Canon britským fanouškům možnost vyhrát ojedinělý zážitek – stínování fotografa z Getty Images na oficiálním tréninku jedné ze zúčastněných zemí a také možnost vyhrát lístky na zápasy. Více informací o soutěži najdete na www.canon.co.uk/canonrugbywin.

Fanoušci se rovněž mohou těšit na sérii 360° snímků stadionu a šaten a gigapixelových fotografií z úvodního, semifinálových a finálového zápasu.

Profesionální fotografové pak budou moci vyzkoušet bezplatné služby Canon CPS, kde jim bude poskytnuta plná profesionální podpora, možnost zapůjčení techniky a údržba a opravy té stávající.

Série videí s Bearem Gryllsem a Davem Rogersem bude dostupná na YouTube kanálu společnosti Canon Europe. Bližší informace o přístroji Canon PowerShot G3 X najdete na: http://www.canon-europe.com/for_home/product_finder/cameras/digital_camera/powershot/powershot_g3_x/.