Canon sponzoruje Světový pohár v ragby 2015

Praha, Česká republika, 9. prosince 2014 – Společnosti Canon a Rugby World Cup Limited oznámily, že Canon se stal novým členem rodiny oficiálních sponzorů Světového poháru v ragby 2015. Pro Canon se tak svět ragby otevírá vůbec poprvé.

Brett Gosper Rugby World Cup Limited and Rokus van Iperen Canon Europe Middle East & Africa
Vlevo: Brett Gosper, předseda mezinárodní ragbyové federace a výkonný ředitel společnosti Rugby World Cup Limited
Vpravo: Rokus van Iperen, prezident a generální ředitel společnosti Canon pro Evropu, Střední východ a Afriku
© Eddie Keogh, fotograf Canon

„Je skvělé, že můžeme rozšířit naši dlouholetou podporu nejvýznamnějších sportovních událostí o spolupráci se Světovým pohárem v ragby,“ říká Rokus van Iperen, prezident a generální ředitel společnosti Canon pro Evropu, Střední východ a Afriku. „Obraz hraje při zprostředkování dění a emocí v oblasti sportu velmi důležitou roli. A zejména pak pro fanoušky, kteří se sportovních svátků nemohou účastnit osobně.“

„Nejnovější spolupráce nám otevírá mimořádnou příležitost, jak našimi zkušenostmi v oblasti zpracování obrazu podpořit profesionální fotografy. A vlastně i sportovní fanoušky, kteří se tak mohou těšit na prvotřídní snímky z celého ragbyového turnaje,“ dodává.

„Je nám velkým potěšením přivítat společnost Canon mezi oficiálními sponzory Světového poháru v ragby,“ říká Bernard Lapasset, prezident společnosti Rugby World Cup Limited. „Tato důležitá dohoda s globálním lídrem v oblasti zpracování obrazu zdůrazňuje nejen prestiž samotného poháru, ale vlastně všeho, co se značkou Rugby World Cup souvisí. Jde navíc o jednoznačný příslib úspěchu nadcházejícího ročníku v Anglii, který bude opravdu mimořádný a rekordní.“

Během Světového poháru v ragby 2015 proběhne pod záštitou značky Canon celá řada aktivit. Společnost Canon navíc jako oficiální sponzor turnaje zajistí pro organizátory tisková a kopírovací řešení.

Ve spolupráci s pořadatelskou společností Rugby World Cup Limited zajistí Canon služby, které souvisí se zpracováním obrazu. Technologie značky Canon tak umocní sportovní prožitky diváků. Přímo na místě bude k dispozici servisní tým Canon Professional Services, který profesionálním fotografům poskytne zkušenosti značky a pomůže jim s pořizováním perfektních snímků z turnaje. Vedle poradenství zajistí tento tým akreditovaným fotografům také základní údržbu i drobné opravy a zapůjčí potřebné příslušenství.