Canon přispívá k ochraně životního prostředí

Praha, Česká republika, 29. června 2015 – Společnost Canon se v rámci svého podnikání soustředí také na odpovědnou stránku věci. Zapojuje se do řady projektů spojených s recyklací a tříděním odpadu a motivuje tak své zaměstnance i zákazníky k odpovědnějšímu přístupu k životnímu prostředí. Nedávno se Canon stal například držitelem osvědčení o zapojení do CSR projektu Zodpovědná firma. Jde o projekt realizovaný společností EKO-KOM, jehož cílem je podpořit vzdělávání zaměstnanců v oblasti třídění a recyklace odpadu.

Svou účastí v systému sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů přispívá společnost ke zlepšení životního prostředí a snížení „uhlíkové stopy“. „V předchozím roce jsme předali k recyklaci 355 tun obalových materiálů. Podíl na celkovém snížení produkce skleníkových plynů činil 291 tun CO2 ekv., a bylo uspořeno 6556 GJ energie, což představuje 13 dnů spotřeby elektrické energie na veřejné osvětlení v Praze,“ komentuje loňské výsledky Helena Indráková, Sustainability Manager ve společnosti Canon CZ.

Recyklují se však nejen obalové materiály, ale také staré spotřebiče. Z Certifikátu Environmentálního vyúčtování společnost ASEKOL vyplývá, že firma Canon odevzdala v loňském roce k recyklaci 32 781 kg drobných spotřebičů. „Tím jsme uspořili 795 MWh elektřiny, 56 475 litrů ropy, 3 036 m3 vody a 15 tun primárních surovin. Navíc jsme snížili emise skleníkových plynů o 146 tun CO2 ekv., a produkci nebezpečných odpadů o 629 tun,“ uzavírá Helena Indráková, Sustainability Manager ve společnosti Canon CZ.