Canon získal nejvyšší ocenění Green Apple Awards za program recyklace tonerových kazet

Praha, Česká republika, 23. listopadu 2015 – Společnost Canon CZ s potěšením oznamuje, že její mateřská společnost a světový lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, Canon Europe, získala zlatou medaili za svůj program recyklace tonerových kazet na mezinárodní akci Green Apple Awards za nejvíce ekologicky šetrný přístup v roce 2015.

Green Apple award_Image_FINAL.jpg Green Apple award logo_Image_FINAL.jpg
Zleva: Yuichi Kondo, Emma Hope a Pavlin Matia,
z týmů Laser Cartridge a Sustainability, přebírají ocenění Green Apple Award pro Canon

Ocenění bylo společnosti Canon předáno na prestižním ceremoniálu, který se konal v Dolní sněmovně ve Westminsterském paláci v Londýně.

Mezinárodní Green Apple Environment Awards je každoroční kampaň, která má za cíl najít, ocenit a zpropagovat celosvětově nejlepší ekologické přístupy. Program recyklace tonerových kazet společnosti Canon byl vybrán z více než 500 uchazečů a byl oceněn zlatou medailí za nejvíce ekologicky šetrný přístup.

„Těší nás, že si porota všimla toho, jak se naši zákazníci snaží svým zapojením do recyklačního programu zlepšit využívání přírodních zdrojů a snížit uhlíkovou stopu, kterou za sebou zanechává výrobní proces našich tonerových kazet,“ říká Yuichi Kondo, Laser Consumables Product Manager ve společnosti Canon Europe. „Canon byl první společností na světě, která zavedla program recyklace tonerových kazet v roce 1990. Od té doby se nám podařilo sesbírat přibližně 344 000 tun použitých tonerových kazet, díky čemuž bylo možné ušetřit zhruba 502 000 tun CO₂.“

Tento rok oslavil Canon 25. výročí svého programu recyklace tonerových kazet. Ten je navržen tak, aby minimalizoval využívání zdrojů při současném plnění zákaznických požadavků na tisk. Program, který mohou zákazníci využívat bezplatně, funguje ve 24 zemích po celém světě, z toho jich je 18 v Evropě.

Informace o úspěších recyklačního programu společnosti Canon budou součástí The Green Book Work of Reference 2015, kterou vydává The Green Organisation a zahrnuje nejlepší projekty s významným ekologickým přínosem.

Více informací o tom, jak mohou zákazníci nechat recyklovat své cartridge, lze nalézt na webových stránkách společnosti Canon. Aby bylo dosaženo vynikajících výsledků, doporučujeme používat originální kazety. Informace o recyklačním programu společnosti Canon jsou k dispozici na webových stránkách k jeho 25. výročí.