Canon se opět připojí k celosvětové akci „Hodina Země“

Praha, Česká republika, 14. března 2016 – Společnost Canon se i v letošním roce tradičně připojí k celosvětové akci „Hodina Země“, která proběhne v sobotu 19. března od 20:30 do 21:30 místního času.

„Stejně jako v předešlých letech za firmu zajistíme, aby naše 3 loga Canon na střeše budovy centrály společnosti v Praze byla zhasnuta po celý víkend. Věříme, že se většina zaměstnanců rovněž zapojí a v sobotu alespoň na hodinu symbolicky zhasnou světla tam, kde se budou v daný čas nacházet,“ říká Helena Indráková, Sustainability Manager ve společnosti Canon CZ.

Hodina Země je nejrozsáhlejší dobrovolnou akcí, která si klade za cíl upozornit na nutnost věnovat více pozornosti ochraně životního prostředí a zejména ochraně klimatu. Zapojují se do ní obce, firmy i jedinci, kteří postupně po celém světě v daný den a čas alespoň na hodinu vypínají všechna světla. V České republice se v loňském roce zapojilo více než 140 měst, 130 firem a tisíce jednotlivců.

Celosvětově kampaň pořádá Světový fond na ochranu přírody (WWF), v České republice pak Klimatická koalice, Centrum pro dopravu a energetiku a Ekologický institut Veronica. Podrobnější informace o celé akci jsou k dispozici na oficiálním webu www.veronica.cz/hodinazeme/