Pražský víkend světové módy zachytí fotoaparáty Canon

PRAHA, 16. září 2013 – Již tento týden se Praha promění v město světové módy a odvážných módních kreací. Od 18. do 22. září 2013 budou mít milovníci módních defilé možnost setkat se se zahraničními i českými osobnosti ze světa módního návrhářství a designu. V proslulé Pařížské ulici osázené těmi nejluxusnějšími módními značkami proběhne Mercedes Benz Prague Fashion Weekend.

• Na pět desítek módních návrhářů k vidění od 18. do 22. září na Mercedes Benz Prague Fashion Weekend v Pařížské ulici
  • Canon odmění vítěze soutěže pro mladé fotografy Elle Fashion Awards
  • Nejlepší fotografie vystaveny v secesním Štencově domě
  • Zázemí pro fotografy pod hlavničkou Canon, Press Lounge v hotelu Intercontinental, po celou dobu akce

Rozmanitý program, který do Prahy přináší nespočet exkluzivních přehlídek, bude zahájen ve čtvrtek 18. září vernisáží děl vítězů fotografické soutěže ELLE Fashion Photo Award. Projekt je příležitostí pro mladé módní fotografy a blogery zviditelnit se přímo v centru pražského módního dění. Počiny těch nejlepších budou totiž vystaveny po dobu konání fashion víkendu v multifunkčním prostoru STUDIO v Salvátorské ul. na Praze 1. Vítěze odmění špičkovou digitální zrcadlovkou EOS 700D právě značka Canon, reprezentovaná v odborné porotě soutěže generálním ředitelem společnosti Ladislavem Palečkem.

„Canon má k módě a umění skutečně blízko, ostatně mnohé z našich fotoaparátů jsou určeny právě pro umělecké profese. Jsme si vědomi toho, že jakákoliv podpora zatím nepříliš známých tváří je důležitá v každém oboru, módní fotografii nevyjímaje. Podílet se na akci překypující kreativitou a nadšením pro krásné věci je pro nás potěšením,“ říká Miloš Bejblík, marketingový ředitel společnosti Canon CZ a SK.

Od čtvrtka do neděle se ve dvou stylových fashion stanech představí na pět desítek českých a slovenských návrhářů, do Pařížské se však vydá i řada zahraničních hostů v čele se světovou módní ikonou Jimmy Choo. Další informace o programu a doprovodných akcích nalezete na www.fashionweekend.cz.

Reklamní a informační materiály, z nichž na návštěvníky shlíží letošní tvář módního festivalu top modelka Viera Schottertová, byly vytištěny v Reprocentru Canon na Kubánském náměstí v Praze. Značka Canon zároveň zajišťuje zázemí pro všechny módní fotografy v podobě Press Lounge v hotelu Intercontinental.

Maraton módních přehlídek za podpory značky Canon si nenechá ujít ani slovenská metropole. Mercedes Benz Fashion Weekend proběhne v Bratislavě ve dnesch 6. až 9. října 2013 v obchodním a business centru EUROVEA.