Canon přináší fanouškům Rugby World Cup 2015 ještě blíže

Praha, Česká republika, 15. září 2015 – Společnost Canon, oficiální sponzor¹ Rugby World Cup 2015, který se koná v Anglii, podporuje tuto akci řadou aktivit. Zážitky a atmosféru poháru sdílí s fanoušky ragby po celém světě především prostřednictvím síly fotografií.

Rugby World Cup 2015.jpg
Canon camera service centre.jpgServisní středisko Canon CPS

Pohár se uskuteční na 13 stadionech v 11 městech napříč Velkou Británií. Canon všechny zápasy podpoří svými produkty, technologiemi a službami, jak se podrobněji dočtete dále.

Servisní střediska pro fotografy na místě
Na mnoha významných sportovních událostech po celém světě poskytuje Canon podporu a zázemí zástupcům tisku prostřednictvím svého programu Canon Professional Services. Tento program nabízí na místě rady odborníků, servis fotoaparátů a objektivů, drobné opravy a možnost zápůjček produktů. Společnost Canon nabídne své servisní služby na deseti ze třinácti pořádajících stadionů, aby tak zajistila, že profesionální fotografové budou moci zachytit ty nejlepší akční záběry a výkony nejlepších ragbyových týmů na světě.

Canon a digitální fotogalerie Rugby World Cup 2015
Canon úzce spolupracuje s organizací Rugby World Cup Ltd. na vytvoření digitální fotogalerie. Ta je umístěna na oficiálním webu Rugby World Cup 2015 a bude přístupná také prostřednictvím oficiální aplikace Rugby World Cup 2015.

Oficiální fotografie pořizované fotografy Getty Images budou zobrazovány vedle fotografií od fanoušků sdílených na sociálních sítích. Fanoušci budou mít možnost filtrovat obrázky podle zápasů nebo týmů, takže snadno najdou to, co je zajímá nejvíce.

Digitální fotogalerie bude obsahovat i 360stupňové záběry ze všech 48 zápasů a Canon FanPic záběry ze zahajovacího zápasu, dvou semifinále a finále. Vše zachytí fotoaparáty Canon přímo na stadionech, konkrétně nový Canon EOS 5DS. Díky neuvěřitelné kvalitě a čistotě obrazu si budou moci fanoušci snímky přiblížit, označit se na nich a sdílet je s přáteli na sociálních sítích.

Fotografický zážitek pro fanoušky na dvou hlavních stadionech
Canon zřídí dva fotostánky na klíčových zápasech konaných na stadiónech Millennium Stadium v Cardiffu a Twickenham Stadium v Londýně, mimo jiné také na finále². Návštěvníci stánků se budou moci stát součástí simulovaných ragbyových zápasů a nechat se při tom vyfotit fotoaparáty Canon.

Organizátorům Rugby World Cup 2015 poskytne Canon v zázemí na všech stadionech nejrůznější multifunkční zařízení, tiskárny a další produkty. To jim umožní rychle a pohodlně tisknout všechny materiály a dokumenty, které jsou při organizaci tak velké sportovní události potřeba. Profesionální fotografové budou navíc označeni vestou s logem Canon a reklamy Canon budou viditelné při všech zápasech.

Pro více informací o tom, jak Canon přibližuje fanouškům zajímavé zážitky z Rugby World Cup, shlédněte sérii videí se známým dobrodruhem a zapáleným fanouškem ragby Bearem Gryllsem a Davem Rogersem, hlavním fotografem ragby z Getty Images. Videa najdete na YouTube kanálu Canon Europe.

Rugby World Cup 2015 v Anglii: související webové stránky
Canon x Rugby World Cup: http://www.canon-europe.com/rwc2015/
Rugby World Cup oficiální stránky: http://www.rugbyworldcup.com
Rugby World Cup oficiální fotogalerie: http://www.rugbyworldcup.com/imagegallery

Rugby World Cup 2015: základní informace
Organizátor: World Rugby
Termín konání: 18. září – 31. října 2015
Místo konání: 13 stadionů po celé Velké Británii
Účastníci: Týmu z 20 zemí a regionů

Rugby World Cup 2015 termínyschedule.jpg

¹ Canon oznámil sponzorství Rugby World Cup 2015 ve své tiskové zprávě z 9. prosince 2014. Jako oficiální sponzor může Canon označovat vybrané produkty jako Oficiální produkty Rugby World Cup 2015. Jedná se například o fotoaparáty, objektivy, videokamery, kopírky, multifunkční zařízení, tiskárny, faxy a projektory.
² Foto stánky budou k dispozice na pěti z deseti zápasů odehraných na Twickenham Stadium a čtyřech z osmi zápasů odehraných na Millennium Stadium.