Canon je již podeváté v řadě nejúspěšnější japonskou firmou v získávání patentů v USA

PRAHA, 17. ledna 2014 – Canon Europe oznamuje, že jeho mateřská společnost a světový lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, Canon Inc., se stala nejúspěšnější japonskou firmou v získávání amerických patentů pro rok 2013. V celosvětovém měřítku – podle počtu patentů, které firmy získaly za minulý rok – patří společnosti Canon třetí místo. Tomuto žebříčku, který pravidelně sestavuje společnost IFI CLAIMS Patent Services, dominuje Canon opakovaně již mnoho let. Pořadí pro rok 2013 vychází z předběžných výsledků zveřejněných 14. ledna 2013.

Canon považuje technologie za velmi důležitou součást své firemní kultury, zejména pak s ohledem na trvalé zdokonalování vlastních produktů a služeb. Získávání patentových práv na základě vlastního výzkumu a vývoje proto společnost Canon podporuje aktivně a dlouhodobě. O zdokonalení svých technologických schopností a posílení práv k intelektuálnímu vlastnictví usiluje společnost Canon Inc. také prostřednictvím úzké spolupráce mezi technologickými divizemi a odděleními, které se ochranou vlastnických práv zabývají.

Mezi přední pětici držitelů největšího počtu patentů patří Canon již 28 let v řadě.

Následující tabulka ukazuje počet amerických patentů společnosti Canon Inc. a pořadí mezi japonskými společnostmi v letech 2005-2013.

Rok Pozice * Počet patentů
2013 1st (3rd) 3,825
2012 1st (3rd) 3,179
2011 1st (3rd) 2,813
2010 1st (4th) 2,551
2009 1st (4th) 2,200
2008 1st (3rd) 2,107
2007 1st (3rd) 1,983
2006 1st (3rd) 2,367
2005 1st (2nd) 1,828

* Číslo v závorce udává pořadí značky Canon mezi firmami z celého světa

Poznámka: Počet patentů, které společnost Canon získala v roce 2013, vychází z předběžných dat společnosti IFI CLAIMS Patent Services. Údaje pro období 2005 až 2012 vycházejí z informací Amerického úřadu pro patenty a ochranné známky.