Osmdesát tisíc Čechů našlo pod stromečkem dárek značky Canon

PRAHA, 30. prosince 2013 – Canon zveřejnil odhady prodejů svých produktů během předvánočních nákupů. Čeští zákazníci pod stromeček sobě nebo svým blízkým nadělili 30 000 kompaktních fotoaparátů a téměř 10 000 digitálních zrcadlovek značky Canon. Úctyhodných čísel navíc dosáhl i segment inkoustových a multifunkčních tiskáren, kterých se u nás prodalo od září do konce prosince bezmála 40 000 kusů.

Již tradičně se mezi kompakty těšily velkému zájmu stylové fotoaparáty řady IXUS, které nabízí pokročilé technologie v super tenkých celokovových tělech. Mezi hlavní taháky letošních Vánoc patřil model Canon IXUS 132, u kterého uživatelé oceňují zejména inteligentní stabilizaci, širokoúhlý objektiv s osminásobným zoomem a celou řadou zábavných a kreativních režimů.

Příznivce vyspělejších kompaktů letos o Vánocích potěšily fotoaparáty Canon, PowerShot, zejména řady G a SX, především pak díky jejich výjimečnému výkonu a pokročilým funkcím. Mnozí tak pod stromečkem našli například PowerShot G16, tedy superrychlý kompakt se špičkovým objektivem a s podporou wifi. Akčnější uživatele, kteří tráví zimu na zasněžených svazích, Ježíšek překvapil odolným a spolehlivým fotoaparátem PowerShot D20, kterému neublíží nejen nárazy, ale ani voda, mráz nebo sníh.

Mezi digitálními zrcadlovkami jsou u českých zákazníků velmi oblíbené modely střední třídy Canon EOS EOS 700D a EOS 600D i vstupní model EOS 1100D. Všechny tyto zrcadlovky se mohou pochlubit devíti/devatenácti bodovým systém automatického zaostřování a výbornou citlivostí snímače a dovolují využívat obrovské množství objektivů EF a EFS a dalšího systémového příslušenství.

Ježíšek myslel i na ty, kteří rádi kvalitně tisknou a skenují, to vše navíc s podporou mobilních technologií a přístupem odkudkoli na světě. Úspěchy tedy zaznamenaly také inkoustové a multifunkční tiskárny značky Canon. Mezi dárky se často objevovala například multifunkční tiskárna Canon PIXMA MG5550 s pěti inkousty a bezokrajovým i automatickým oboustranným tiskem a PIXMA MG2350 s podporou wifi a tisku z chytrých telefonů.